Obrušena zemlja zatrpala dva čovjeka

Radnici podgoričkog “Tehnoputa” - Milosavljević i Rebronja, stradali juče u nesreći u Gornjoj Gorici

13937 pregleda 12 komentar(a)
Juče tokom uviđaja, Foto: BORIS PEJOVIC
Juče tokom uviđaja, Foto: BORIS PEJOVIC

Šezdesetrogodišnji Dragiša Milosavljević i osam godina mlađi Sejad Rebronja stradali su juče u podgoričkom naselju Gornja Gorica, nakon što ih je u kanalu pored bulevara u izgradnji zatrpala zemlja koje se obrušila.

To su Vijestima kazali iz Uprave policije, objasnivši da su Milosavljević i Rebronja bili radnici podgoričkog preduzeća “Tehnoput”.

Nesreća se dogodila nešto poslije 12 sati, tokom izvođenja radova na bulevaru Podgorica - Danilovgrad.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić kazala je da su tijela stradalih upućena na obdukciju, nakon čega će se znati i tačan uzrok smrti.

”Istraga će pokazati da li je bilo propusta”, istakla je Nastić.

Iz Uprave policije Vijestima su kazali da su na mjestu nesreće juče bili vještaci, a da se u istragu uključilo više nadležnih inspekcija.

Vještačenja koja je naložila tužiteljka Nastić utvrdiće šta je uzrokovalo odron iskopane zemlje koja je zatrpala radnike.

Reporteri Vijesti na mjestu nesreće juče su zatekli više kolega stradalih Milosavljevića i Rebronje, ali i mještane naselja u kom se dogodila tragedija.

Sagovornici lista objasnili su da su dvojica radnika stradala u velikom kanalu, iskopanom sa lijeve strane budućeg bulevara, u koji treba da budu položene cijevi za infrastrukturu.

Predstavnici “Tehnoputa” tvrde da je iskopani kanal bio veće širine nego što je trebalo i da ništa nije ukazivalo da može doći do nesreće.

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Podgorica saopštili su da im je nesreća prijavljena juče u 12 sati i 45 minuta, nakon čega su na lice mjesta uputili dvije ekipe.

”Zatekli smo dva lica zatrpana zemljom. Naše ekipe su izvukle stradale i predale ih Službi hitne medicinske pomoći”, saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja.

Bonus video: