Odloženo suđenje Adisu Muratoviću zbog nedolaska advokata

Muratovića je u februaru prošle godine, po međunarodnoj potjernici, poslije sedam godina bjekstva, uhapsila podgorička policija

4327 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Suđenje Rožajcu Adisu Muratoviću koji odgovara zbog ubistva sugrađanina Anesa Kalača nije počelo danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Sudija Ivan Adamović je kazao da je ročište odloženo nakon što je advokat oštećene porodice Munever Kuč obavijestio sud da će biti odsutan zbog smrtnog slučaja.

On je ranijom presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na 20 godina zatvora zbog tog zločina.

Muratovića je u februaru prošle godine, po međunarodnoj potjernici, poslije sedam godina bjekstva, uhapsila podgorička policija.

Anes, Elmin, Jasmin i Mirsad Muratović osuđeni su na po godinu i osam mjeseci zatvora zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela, a Elvis Muratović na pet mjeseci.

Prema navodima iz optužnice, Muratovići su 27. jula 2014. godine nakon fizičkog obračuna koji se dogodio oko podneva istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, na benzinskoj pumpi Eko petrol u Rožajama pokušali da liše života sugrađane Anesa Kalača, Armina Kalača, Kemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša.

Navodi se da je Muratović tom prilikom ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Kalač je, usljed zadobijenih povreda, tri dana kasnije preminuo u Kliničkom centru.

Bonus video: