Novović dobio zeleno svjetlo da može biti i GST

Sudija Novović je od kolega dobio mišljenje da po stručnim sposobnostima, radnom iskustvu, kvantitetu i kvalitetu rada, ispunjava sve kriterijume pripisane zakonom za obavljenja funkcije glavnog specijalnog tužioca

13251 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Pravosuđe.me
Foto: Pravosuđe.me

Na Proširenoj sjednici Vrhovnog suda, sudija Višeg suda Vladimir Novović, dobio je zeleno svjetlo kolega iz sudske grane da može da se pojavi sjutra na intervjuu pred Tužilačkim savjetom kako bi pokušao da se domogne pozicije glavnog specijalnog tužioca.

Sudija Novović je od kolega dobio mišljenje da po stručnim sposobnostima, radnom iskustvu, kvantitetu i kvalitetu rada, ispunjava sve kriterijume pripisane zakonom za obavljenja funkcije glavnog specijalnog tužioca.

Na Proširenoj sjednici, Novović je dobio gotovo sve glasove kolega (bila samo dva uzdržana), a u radu su učestvovale sve sudije Vrhovnog suda, kao i predsjednici Apelacionog, Upravnog, viših sudova, Privrednog suda i Višeg suda za prekršaje.

Novović se prijavio na javni oglas Tužilačkog savjeta, gdje prema upućenima iz pravosuđa, ima ponajviše šansi da zamijeni dugogodišnjeg GST-a Milivoja Katnića, kojem je 17. februara ove godine konstatovan prekid funkcije.

Sudija Novović će sjutra pojaviti pred članovima Tužilačkog savjeta, gdje će sa njima i sa još trojicom kandidata, biti obavljen intervju.

U trci za GST-a još su tužioci Saša Čađenović, Miloš Šoškić i advokat iz Bijelog Polja Miladin Joksimović.

Bonus video: