Vukanić pokrenuo proces sporazumnog priznanja krivice

Optužnicom je bio obuhvaćen i njegov sugrađanin Dimitrije Šekularac (19) kojem je sud izrekao osudu na osnovu ranije zaključenog sporazuma o priznanju krivice

5020 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Suđenje Berancu Draženu Vukaniću (33) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga odloženo je juče u bjelopoljskom Višem sudu.

Pretres je odložen nakon što je Vukanić započeo proces sklapanja sporazuma o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Bijelom Polju.

Optužnicom je bio obuhvaćen i njegov sugrađanin Dimitrije Šekularac (19) kojem je sud izrekao osudu na osnovu ranije zaključenog sporazuma o priznanju krivice.

“Šekularcu je izrečena presuda od šest mjeseci zatvora i istovremeno je određeno da će se kazna izvršiti izdržavanjem u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje, uz primjenu elektronskog nadzora. Takođe mu je izrečena, kao sporedna, novčana kazna u iznosu 1.000 eura.

Prema optužnici protiv Vukanića navodi se da je utvrđenog dana u periodu od prvog do petog septembra prošle godine u Beranama Dimitriju Šekularcu prodao za neutvrđeni iznos novca drogu kokain u količini od 2,264 grama.

Droga je, kako se dodaje u optužnici, bila upakovana u sedam ručno pravljenih zamotuljaka od plastične kese, a Šekularac je nabavio radi dalje prodaje.

Službenici Centra bezbjednosti Berane 21. septembra pronašli su drogu kod Šekularca, a kako se navodi, policija je pretresom stana u kojem Vukanić boravi u Podgorici, pronašla još 1,823 grama kokaina, upakovanog u šest ručno pravljenih zamotuljaka plasične kese.

Bonus video: