Prijetnje smrću zbog parkinga?

Podnijete krivične prijave zbog incidenta u podgoričkom naselju

13628 pregleda 10 komentar(a)
Centar bezbjednosti Podgorica (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Centar bezbjednosti Podgorica (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Podgorička policija podnijela je krivične prijave protiv V.V. (38) i T. Đ. (20), koje terete za ugrožavanje sigurnosti sugrađanina D.P.

To je učinjeno nakon što ih je prijavio Podgoričanin D.P. tvrdeći da su njemu i njegovoj porodici 16. marta prijetili smrću i maltretirali ga, zbog razmirica oko parking mjesta ispred zgrade u Ulici ljubotinjskih junaka.

Incident su policiji prijavile i komšije D.P. tražeći da ih neko zaštiti od nasilnika koji su ispred zgrade, navodno došli sa palicom, prijetili svima i udarali parkirane automobile.

Očevidac događaja kazao je Vijestima da je tridesetosmogodišnjak sa T.Đ. ispred njihove zgrade došao nakon poziva njegove snahe M.V. koja stanuje u istom ulazu.

Tvrde i da D.P. ni njegova porodica ničim nijesu isprovocirali incident, već da su napadnuti u svojoj kući.

”Bilo je užasavajuće, prijetili su svima koji su pokušali da smire tenzije, udarali pendrekom automobile. Rekli su da će donijeti bazuku, a kada je policija stigla nastavili su sa uvredama. Djeca su bila istraumirana”, kazao je Vijestima očevidac incidenta.

Redakciji se obratio i D.P. koji je od 16. marta još dva puta - juče i prije četiri dana, prijavio da njegovu porodicu uznemirava T. Đ.

”Između moje supruge i M.V. razmirice oko parking traju već duže. Tako je bilo i 16. marta. Tog dana meni je zaprijetila da će mi pomjeriti auto, ako ga sam ne pomjerim. Posle petnaestak minuta neko je zalupao na naša vrata. Otvorio je moj sin, a zatim me uplašeno pozvao. Na vratima sam vidio V.V. - đevera naše komšinice. Počeo je me vrijeđa, prijeti smrću, lupao nogom u vrata...Sa njim je bio mlađi muškarac. Držao je pendrek u ruci. Prijetili su da će mi slomiti noge i ruke, pokušali da me izvuku iz stana, iako sam ih upozoravao da mi je dijete ostalo bez glasa od stresa”, tvrdi D.P.

Ističe da je uspio da zatvori vrata, nakon čega su “gosti” izašli ispred zgrade i divljali:

”Jedan je udario nogom u rešetke na našem prozoru, iščupali su brisač na našem automobilu... Prijetili su mi smrću, vrijeđali me...Komšinici koja im je rekla da treba da ih bude sramota, zahtijevajući da prestanu da divljaju ispred ulaza u kom stanuju mala djeca, V.V. je rekao da će kod nje doći sa bazukom i pozvao je da izađe na ulicu da se rasprave”.

Rekao je da i nakon prijave policiji T.Đ. dolazi ispred ulaza da ih zastrašuje.

Podgoričanin D.P. rekao je da su svi pripadnici UP, koji su uključeni u taj slučaj, bili izuzetno profesionalni i korektni.

Bonus video: