Albanski državljanin uhapšen na Sukobinu po međunarodnoj potjernici

"P.N. se potražuje na osnovu dvije međunarodne potjernice NCB Interpol-a Luksemburg koje su za njim raspisane radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela krađa, teška krađa, sakrivanje ukradene robe, pranje novca stečenog kriminalom, kao i krivičnog djela provalna krađa", navodi se u saopštenju

8529 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Međunarodno tražena osoba P.N. (39), državljanin Albanije, uhapšen je na graničnom prelazu Sukobin, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Akcija je obavljena na osnovu sprovedene zajedničke ciljane potrage policijskih službi Crne Gore, Luksemburga i Albanije, a uhapsili su ga policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Sektora granične policije.

"P.N. se potražuje na osnovu dvije međunarodne potjernice NCB Interpol-a Luksemburg koje su za njim raspisane radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela krađa, teška krađa, sakrivanje ukradene robe, pranje novca stečenog kriminalom, kao i krivičnog djela provalna krađa", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da je prilikom hapšenja, P.N. kod sebe posjedovao putne isprave sa drugim podacima.

"Međutim, detaljnim provjerama utvrđeno je da se radi o gore navedenom traženom licu kojem je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen eskradicioni pritvor", kazali su iz UP.

Bonus video: