UP: Krivična prijava protiv službenice MUP zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

"V.A. je, kako se sumnja, u svojstvu rukovodioca navedene filijale u Kolašinu, kao javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, suprotno Zakonu o oružju u novembru 2020. i maju 2021. godine izdala dva odobrenja za nabavku oružja licu koje nije ispunjavalo zakonske uslove za dobijanje ovih odobrenja"

5764 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave policije podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv načelnice Filijale za upravne poslove državljanstva i strance u Kolašinu V.A. (59), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

To je saopšteno iz Uprave policije (UP).

"V.A. je, kako se sumnja, u svojstvu rukovodioca navedene filijale u Kolašinu, kao javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, suprotno Zakonu o oružju u novembru 2020. i maju 2021. godine izdala dva odobrenja za nabavku oružja licu koje nije ispunjavalo zakonske uslove za dobijanje ovih odobrenja", piše u saopštenju.

To lice je, kako navode, na osnovu dobijenih odobrenja nabavilo lovačku pušku "za koju mu je V.A. izdala oružni list za držanje i nošenje oružja, kao i nabavku pištolja."

Bonus video: