I dalje se pouzdano ne zna vrijeme nesreće u kojoj je stradala Dijana Grdnić

"Ako bi sud utvrdio da se predmetna nezgoda dogodila u 4.30 časova, Obradović bi u krvi imao najmanje 0,67 do 1,22 promila alkohola", kazala je dr Čurović.

6874 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: Jadranka Ćetković
Obradović, Foto: Jadranka Ćetković

Ukoliko se saobraćajna nezgoda u Đurđevića Tari dogodila u 4.30 časova, a prvi uzorak krvi uzet u 9 časova, u trenutku nezgode Milan Obradović (30) je imao od najmanje 0,57 do 1, 02 promila alkohola u krvi i bio je u pripitom stanju, kazala je vještakinja sudske medicine dr Ivana Čurović.

Ona je to navela u svom nalazu, koji je prezentovala u Višem sudu u Bijelom Polju, u nastavku suđenja Obradoviću iz Mojkovca, koji odgovara zbog smrti sugrađanke Dijane Grdinić.

Obradović se tereti za krivično djelo - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Otac nastradale Dijane, Zoran Grdinić ponovio je tvrdnje da se nezgoda dogodila najkasnije u 01.30 časova.

Pitao je vještaka kolika bi koncentracija alkohola bila ukoliko se uzme u obzir izjava okrivljenog da je konzumirao alkohol do 01.00h i ukoliko je, kako je sam optuženi tvrdio, sjedio više sati pored vozila nakon nesreće.

Čurović je kazala da se, ukoliko je prošlo šest časova od predmentnog događaja, ne može sa sigurnošću izračunati koncentracija alkohola u krvi. Na insistiranje punomoćnika oštećene porodice Draga Konatara pojasnila je.

"Ako bi sud utvrdio da se predmetna nezgoda dogodila u 4.30 časova, Obradović bi u krvi imao najmanje 0,67 do 1,22 promila alkohola."

Doktor Nemanja Radojević utvrdio je ranije da je Obradović u trenutku nesreće, u avgustu 2020. godine, u Đurđevića Tari, sjedio za volanom džipa "nisan", a ne sada pokojna sugrađanka Dijana Grdinić (29), čije je tijelo nakon slijetanja u suvo korito rijeke pronađeno na mjestu vozača.

Iste tvrdnje ranije je iznosio njen otac Zoran Grdinić, dok se Obradović tvdio da se ne sjeća ničeg nakon što je te večeri pošao sa Dijanom da se provozaju do Crnih poda.

U optužnici se navodi da je u mjestu Đurđevića Tara izgubio upravljivost nad vozilom "nisan" RG (MK AP 350), sa lijeve prešao sa desnu kolovoznu traku, probio ivičnjak nakon čega je vozilo sletjelo i palo u suvo korito, pri čemu je stradala Dijana Grdinić.

Suđenje se nastavlja 31. marta, kada se očekuju završne riječi.

Bonus video: