Krivična prijava protiv Pljevljaka: Osumnjičen da nije obezbijedio kanal u koji je upala sedmogodišnja djevojčica

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da N.V. izvršni direktor "VING" iz Pljevalja nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o mjerama prilikom obezbjeđenja gradilišta, te je na taj način izazvao opasnost po život pomenute maloljetne osobe"

9776 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Pljevaljska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijela krivičnu prijavu protiv N.V. (43) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Policijski službenik Novica Tomašević je 8. marta oko 15.45 časova obavijestio Dežurnu službu Centra bezbjednosti Pljevlja da je u ulici Narodne Revolucije, u iskopani kanal koji se napunio vodom, pored objekta u izgradnji, upalo sedmogodišnje maloljetno lice koje je izvadio iz vode i odvezao svojim privatnim vozilom do kuće gdje stanuje. Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pljevaljska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijela krivičnu prijavu protiv N.V. (43) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da N.V. izvršni direktor "VING" iz Pljevalja nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o mjerama prilikom obezbjeđenja gradilišta, te je na taj način izazvao opasnost po život pomenute maloljetne osobe.

"Ovaj privredni subjekat je izvođač radova na pomenutom stambeno-poslovnom objektu u izgradnji, koji je postupao suprotno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji objekata jer nije gradilište obezbjedio i zatvorio postavljanjem neprozirne zaštitne ograde, imajući u vidu da je radove izvodio duže od 30 dana", navodi se u saopštenju.

Povezani članci

08. Mart 2022.

Pljevlja: Izvukao djevojčicu iz kanala punog vode

Bonus video: