Okončan proces protiv Obradovića: I dalje se ne zna ko je stradalu Grdinić premjestio na mjesto vozača

Da nije ona već Obradović vozio te večeri, istakao je tužilac, ukazuje i nalaz DNK vještačenja, na osnovu briseva sa vazdušnih jastuka, sjedišta i patosnica, nakon čega je utvrđeno da su tragovi krvi pokojnice pronađeni na mjestu suvozača

5583 pregleda 2 komentar(a)
Milan Obradović izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadrankla Ćetković
Milan Obradović izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadrankla Ćetković

Ni nakon jučerašnjeg okončanja postupka u bjelopoljskom Višem sudu, godinu i po od tragedije, još nije poznato ko je sada pokojnu Dijanu Grdinić (29) iz vozila marke “nisan” sa mjesta suvozača, nakon nesreće u Đurđevića Tari premjestio na mjesto vozača.

Ona je stradala u avgustu 2020, nakon što je u večernjim satima izašla da se provoza sa godinu dana starijim sugrađaninom Milanom Obradovićem.

Tužilac Vladan Đalović, u završnim riječima podsjetio je na nalaz vještaka sudske medicine Nemanje Radojevića u kome je, na osnovu povreda koje je zadobila, konstatovano da se Grdinić nalazila na mjestu suvozača, a ne vozača, gdje je nađena nakon nesreće.

Da nije ona već Obradović vozio te večeri, istakao je tužilac, ukazuje i nalaz DNK vještačenja, na osnovu briseva sa vazdušnih jastuka, sjedišta i patosnica, nakon čega je utvrđeno da su tragovi krvi pokojnice pronađeni na mjestu suvozača.

”Okrivljeni se branio da se, nakon što je ušla u vozilo da se provozaju te večeri, ne sjeća okolnosti pod kojima je došlo do nezgode. Iz nalaza vještaka medicinske struke je utvrđeno da je usljed povreda glave koje je zadobio, te potresa mozga moguće da se ne sjeća događaja”, kazao je tužilac.

Ukazao je i na nalaz vještaka sudske medicine dr Ivane Čurović, da je moguće da je Obradović u trenutku nezgode imao od 0,57 do 1,02 promila alkohola u krvi, odnosno da se nalazio u pripitom stanju.

Punomoćnik oštećene porodice Drago Konatar je zatražio da pri ocjeni težine posljedice ove tragedije sud ima u vidu godine mlade djevojke koja nije ostvarila ni svoje potomstvo, ističući da se porodica pridružuje krivičnom gonjenju, najviše iz razloga načina na koji su se Obradović i njegova porodica držali nakon nesreće.

Sa takvom ocjenom nije se složio advokat odbrane Vidomir Bošković, koji je istakao da je optuženi pokušao da doprinese da se događaj razjasni...

“Posljedica smrti ima svoje posljedice i po porodicu nastradale ali i po počinioca, na kojeg će ovaj događaj imati uticaj u daljem životu. Optuženi priznaje da je izvršio djelo, uz isticanje da nivo alkoholisanosti nije utvrđen u vrijeme događaja, što ne utiče na odnos prema tom događaju”, kazao je.

Optuženi je kazao da je izgubio oca: “Ali da me neko pita, ne bih njega vratio nego nju... Ne mogu ni da zaspim ni da se probudim kao čovjek. U četiri - pet sati se budim i ona je prvo što vidim pred očima. Najbolje ja znam kako živim i kako mi je. Ja nisam ništa loše učinio. Čekam zatvor, ali gdje god da budem moja muka je za cijeli život sa mnom”, kazao je Obradović.

Prema optužnici, Obradović je 23. avgusta 2020. godine, ne pridržavajući se propisa i propisane brzine, vozilom sletio s puta, pri čemu je stradala njegova saputnica

Bonus video: