Udruženje Roditelji: Ne smijemo da dozvolimo bilo kome da se na ovaj način odvaži da prijeti našoj djeci

"Nema roditelja u Crnoj Gori koji je danas ostao ravnodušan na ove infomacije i nije se zabrinuo za bjezbjednost svog djeteta. Ovakve igre ne smiju da se igraju i to mora svima da bude jasno"

6564 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Šokirani smo, ogorčeni i u nevjerici da se u državi Crnoj Gori dešavaju situacije u kojima se prijeti djeci i porodicama na način na koji je to danas urađeno, saopštilo je Udruženje Roditelji nakon današnjih e-mailova u kojima se prijeti "dizanjem škola u vazduh".

"Glasno poručujemo: Ne dirajte nam djecu! Ne smijemo da dozvolimo bilo kome da se na ovaj način odvaži da prijeti našoj djeci, bez obzira na to da li je ozbiljan ili je u pitanju neslana šala", piše u saopštenju.

Kako su naveli zahtijevaju maksimalne napore nadležnih u istrazi i da se počinioci najstrože kaz.

"Nema roditelja u Crnoj Gori koji je danas ostao ravnodušan na ove infomacije i nije se zabrinuo za bjezbjednost svog djeteta. Ovakve igre ne smiju da se igraju i to mora svima da bude jasno! Apelujemo na nadležne da se u ovakvim situacijama blagovremeno, odnosno u kratkom roku obraćaju roditeljima, jer se ne smije dozvoliti da se u strahu za bezbjednost njihovih najmlađih dodatno šire dezinformacije i panika", dodaje Udreženje Roditelji.

Društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju, kako su kazali, pa čak i da su neslana šala, mora da se suoči sa tim da ima izuzetno duboke probleme koje mora hitno da rješava.

"Moramo zaštititi svoju djecu, to nam je svima jasno, a mi roditelji dodatno pružiti doprinos izgradnji bezbjednog društva u kojemu se ovakve situacije ne mogu ni u snovima zamisliti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: