Jovanović: Novović i ja smo tu da radom dokazujemo da niko nije iznad zakona

Jovanović se zahvalila Ambasadi SAD na kontinuiranoj podršci koju pruža državnotužilačkoj organizaciji. Sagovornici su se saglasili da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu

6257 pregleda 7 komentar(a)
Foto: tuzilastvo.me
Foto: tuzilastvo.me

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović razgovarali su u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke o ostvarenim rezultatima državnotužilačke organizacije i prioritetima u radu za naredni period.

Rajnke je, kako je saopšteno iz kabineta vrhovnog državnog tužioca, čestitala Jovanović i Novoviću na izboru za obavljanje veoma važnih i odgovornih funkcija.

Vršiteljka dužnosti VDT-a ocijenila je da su odlukama Tužilačkog savjeta u prethodnom periodu i izborom glavnog specijalnog tužioca stvoreni preduslovi za ostvarivanje konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

"Glavni specijalni tužilac i ja saglasni smo da smo na zajedničkom zadatku koji podrazumijeva da svakodnevno svojim radom i postupanjima dokazujemo i pokazujemo da niko nije iznad zakona, da je zakon jednak za sve i da državna tužilaštva sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti ostvaruju u skladu sa osnovnim principima nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa” poručila je v.d. VDT-a.

Jovanović se zahvalila Ambasadi SAD na kontinuiranoj podršci koju pruža državnotužilačkoj organizaciji. Sagovornici su se saglasili da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i šef Političko-ekonomskog odjeljenja u Ambasadi Skot Pariš, savjetnik za politička pitanja iz Političko-ekonomske sekcije u Ambasadi Zlatko Ivanović, pravna savjetnica u Ambasadi Ana Grgurević i sekretarka u Vrhovnom državnom tužilaštvu Maja Raspopović.

Bonus video: