Slučaj ubistva Šejle Bakije: Kontrola optužnice zakazana za 18. april

Ilir Đokaj (29) je optužen za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima

10774 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Nakon što je Apelacioni sud Crne Gore odbio zahtjev za izuzeće vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici, advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog Ilira Đokaja, ročište za kontrolu optužnice zakazano je za 18. april.

Ilir Đokaj (29) je optužen za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Đokaja za krivična djela teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija dostavljena. Prema navodima optužnice, Đokaj se tereti da je 30. septembra 2021. godine, u 15.15 časova, sa umišljajem iz niskih pobudu ubio Šejlu Bakiju ispred njene porodične kuće u Tuzima, a potom ranio njenog oca Šabana Bakiju.

U tužilačkoj istrazi, okrivljeni Đokaj se branio ćutanjem. U obrazloženju optužnice se navodi da je Đokaj proganjao Šejlu jer je odbijala da obnovi prekinutu vanbračnu vezu. Dodaje se da joj je slao poruke preko lažnih profila i prijetio. Okrivljeni je došao ispred njene porodične kuće i iz pištolja nepoznate marke pucao u Šejlu nakon što mu je rekla da ne želi da živi sa njim i da ga ne voli.

“Optuženi Đokaj je u prisustvu oca u nju ispalio pet projektila, od kojih povreda je priminula istog dana”, piše u optužnici. Dodaje se da nakon što je ispalio smrtonosne hice, otac Šejle Bakije je prišao Đokaju i pokušao da ga uhvati za ruku, ali je optuženi okrenuo pištolj ka njemu i ispalio jedan projektil u grudi. Đokaj je nakon toga, ušao u svoje auto i ispalio još dva hica prema Šabanu Bakiji, od kojih ga je jedan pogodio u trbuh.

Šaban Bakija je u istrazi ispričao da su Šejla i njihova cjelokupna porodica bili u strahu jer je Đokaj beskonačno puta hvatao krugove kolima oko njihove kuće. On je krajem jula prošle godine i upao u kuću Bakija, nakon je čega su kontaktirali Tonija Đokaja, starijeg brata optuženog, koji je kazao da ne zna što da radi osim da brata pošalje u ludnicu. Optuženi je upadao još nekoliko puta u kuću Bakija, a posljednji put je rekao: ,,Ovo se ovako neće završiti“. Dodao je da od Đokaja, Šejla nije se usuđivala poći ni do prodavnice.

Okrivljeni je 26. avgusta 2021. godine, upao u kuću Bakija i zaprijetio im „da će biti prolivena krv, da se to tako neće završiti jer Šejla neće biti ničija sem njegova“, navodi se u optužnici.

Bonus video: