Udes na putu Podgorica-Cetinje: Poginule tri osobe

Uviđaj je trajao satima

210640 pregleda 212 reakcija 188 komentar(a)
Sa mjesta udesa, Foto: Luka Zeković
Sa mjesta udesa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2022. 23:25h

Novljani Stevo (68) i Branislava Radović (63) i Dejan Perković (36) iz Podgorice stradali su danas oko 15 sati, u teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Jankovića krš.

U istom udesu, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, teško je povrijeđena i Podgoričanka R. P., Perkovićeva supruga.

Uviđaj je trajao satima.

Nadležni nijesu saopštili kako je došlo do čeonog sudara "tuarega" podgoričkih i "škode" hercegnovskih registarskih oznaka.

Od siline udara iz "škode" je, na asfalt, ispala jedna osoba.

Vozač tog automobila na mjestu je ostao mrtav.

Drugo vozilo, za čijim upravljačem je bio Perković, sletjelo je sa kolovoza i zaustavilo se nekoliko metara ispod magistrale.

Tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju Katarina Padalica, rukovodila je uviđajem tokom kog su službenici Uprave policije izuzimali tragove.

Ona je kazala da su tokom uviđaja utvrdili da je došlo do sudara tri automobila u pokretu.

"I da su tri lica smrtno stradala, a jedno je teško tjelesno povrijeđeno. Od smrtno stradalih, dva lica su muška i jedno je žensko. I dalje preduzimamo radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti koje su relevantne za ovaj događaj, odnosno radi utvrđivanja načina na koji je došlo do ove saobraćajne nesreće", kazala je Padalica.

Apel Uprave policije

Par sati nakon udesa, iz Uprave policije apelovali su na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da savjesnom i pažljivom vožnjom doprinesu bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Zvanično su saopštili da su stradale tri osobe, a jedna zadobila teške tjelesne povrede.

Iz UP su istakli da je, i pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori od početka godine evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama.

"Na crnogorskim putevima u saobraćajnim nezgodama od početka godine smrtno je stradalo 19 osoba. Ono što posebno zabrinjava je da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, a zbog kojih su sankcionisani vozači i dalje: neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na ‘punoj liniji’, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola", kazali su iz UP.

Poručili su i da će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda.

Bonus video: