Veljović oslobođen optužbi za napad na službeno lice

Savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića bio je optužen za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija

45883 pregleda 1592 reakcija 121 komentar(a)
Veljović, Foto: Printscreen
Veljović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 07.04.2022. 14:58h

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oslobođen je optužbi da je 5. septembra 2021. na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Presudu je izrekla sutkinja Osnovnog suda na Cetinju Marija Ćupić.

Veljović, savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića bio je optužen za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Na snimku, na osnovu kog je Veljović i optužen, vidi se kako on ramenom gura policajca ispred sebe, pokušavajući da probije kordon.

Veljović je danas nakon što što je osobođen optužbi novinarima kazao da tužiteljka Sanja Radunović nije uvažavala istinu i činjenice od samog početka.

"Podlegla je uticajima drugih centara koji su na ovaj predmet mogli uticati. Uz žaljenje jer je pokazala i nestručnost i nesposobnost da procijeni ono što su realno činjenice u odnosu na ono što je mogućnost koja je od početka negdje bila prisutna i na taj način svakako to doprinosi kompromitaciji same tužilačke organizacije u odnosu na to da smo ovaj predmet mogli završiti mnogo ranije", rekao je Veljović.

Jedan od Veljovićevih advokata Nikola Martinović je rekao da današnja presuda uliva nadu i optimizam da je i u Crnoj Gori u relativno kratkom roku moguće doseći pravdu.

"Određene konstrukcije koje se politički montiraju protiv nekih ljudi u Crnoj Gori, protiv crnogorskih patriota i protiv iskazivanja crnogorskog patriotizma više ne mogu proći kao konstrukcije", rekao je Martinović.

Drugi Veljovićev advokat, Mihailo Volkov je rekao da je ova odluka bila jedina moguća i da je donijeta na bazi dokaza.

"Pozdravljam ispravnu, ujedno i hrabru odluku Osnovnog suda na Cetinju", rekao je Volkov.

Bonus video: