Krivične prijave protiv četiri osobe zbog nezakonitog izlova ribe iz Skadarskog jezera

"Prilikom sprovođenja pomenutih aktivnosti od pet lica oduzeti su jedan metalni čun, vanbrodski motor, tri sonde, akumulator, pretvarač struje i devet mreža za nedozvoljen izlov ribe"

16048 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Zbog nezakonitog izlova ribe u akvatoriju Skadarskog jezera Uprava policije podnijela je dvije krivične prijave, protiv četiri osobe, rečeno je Vijestima iz te bezbjednosne institucije.

Iz UP su kazali da su, shodno planskim aktivnostima i operativnim saznanjima da se u akvatoriju Skadarskog jezera vrši nedozvoljen izlov ribe, a imajući u vidu da je strogi zabran izlova ribe šaran, pripadnici granične policije su od 31. marta do danas sproveli niz aktivnosti na suzbijanju krivolova na području tog akvatorija.

"Aktivnosti su sprovođene na jezeru i na kopnu - improvizovanim pristanima. Proaktivnim radom pripadnika granične policije u akvatoriju Skadarskog jezera i nakon ostvarene komunikacije sa nadležnim državnim tužiocem podnijete su dvije krivične prijave protiv četiri osobe", objasnili su iz UP.

izlov šarana
foto: Uprava policije

Oni ističu da su u poslednjoj akciji oduzeli ukupno 240 kilograma šarana.

"Takođe, prilikom sprovođenja pomenutih aktivnosti od pet lica oduzeti su jedan metalni čun, vanbrodski motor, tri sonde, akumulator, pretvarač struje i devet mreža za nedozvoljen izlov ribe. U aktivnosti policijskih službenika je bio uključen i inspektor za ribarstvo, koji je oduzetu ribu preuzimao shodno njegovoj nadležnosti, a licima od kojih je oduzeta riba, uručio je prekršajne naloga po Zakonu o ribarstvo - dva naloga u visini 340 eura", kazali su iz UP. Iz te institucije poručuju da će

Granična policija nastavi pojačane aktivnosti u cilju suzbijanje krivolova u akvatoriju Skadarskog jezera.

Bonus video: