Osnovac brutalno pretučen u Bijelom Polju, uhapšen osumnjičeni

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", maloljetnik je operisan i za sada je njegovo stanje stabilno. Osumnjičenom za napad određeno zadržavanje

62049 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.04.2022. 16:50h

Trinaestogodišnji Bjelopoljac A.K. brutalno je pretučen u centru tog grada u četvrtak oko 20 časova, nakon čega je, hitno transportovan u bjelopoljsku Bolnicu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je uhapšen M.S. (15) zbog sumnje da je pretukao A.K. Državna tužiteljka Danijela Đuković odredila mu je zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

"Krivičnom prijavom predstavljeno je da je maloljetnik dana 7. aprila oko 20 časova, ispred UO 'Čaršija' teško tjelesno povrijedio maloljetnika, način što mu je prišao sa leđa, zagrlio ga i odgurnuo, kojom prilikom je oštećeni pao na betonsku podlogu. Zatim ga je, dok je ležao, nogom obuvenom u patiku izudarao u predjelu grudi i stomaka, kojm prilikom je oštećeni od udaraca i pada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, opisane u izvještaju Opšte bolnice u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju ODT.

Majka povrijeđenog dječaka, V.K. je ispričala da je on sa njenim bratom A.H. pošao do kuće M.S. da se žale roditeljima da je pretučen, ali da ih je ona otjerala sa vrata. Majka osumnjičenog M.S, A.S. je kazala da njih dvojica jesu došli do njene kuće, ali da ih ona nije otjerala, već ih je saslušala i utjerala svoju djecu u kuću. “Zamolila sam A.L. da vodi dječaka kući, jer se žalio da ga boli stomak”, kazala je A.S, izražavajući žaljenje zbog nemilog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", A.K. je operisan i za sada je njegovo stanje stabilno.

Iz bjelopoljske Bolnice "Vijestima" je rečeno da je taj učenik Osnovne škole "Risto Ratković" zadobio tešku tjelesnu povredu - naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina.

"Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata. Dječak je trenutno stabilno", piše u odgovoru Bolnice.

"Sumnja se da je sinoć oko 20.15 časova u blizini Gradske pijace u Bijelom Polju maloljetni M.S. nanio povrede A.K. Nakon prikupljanja obavještenja od M.S. i očevidaca ovog događaja, obaviješten je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Direktor: Pooštriti kaznenu politiku

Direktor škole “Risto Ratković” Sreto Pavićević kazao je da je zgrožen onim što se desilo učeniku te škole.

“Iako se sve desilo van škole i školskog dvorišta, to ničim ne umanjuje zabrinutost svih članova kolektiva naše škole za zdravlje A.K. Učestalost ovakvih dešavanja i primjera vršnjačkog nasilja poziva na budnost svih nas u cilju prevencije, ali predstavlja i alarm za zakonodavce da pooštre kaznenu politiku, prema maloljetnim licima i opšte”, kazao je Pavićević.

Bonus video: