Šamarima vaspitavao učenika?

Serija incidenata u Baru nakon svađe đaka Osnovne škole “Jugoslavija”

60775 pregleda 465 reakcija 77 komentar(a)
Sukob roditelja prekinula policija (ilustracija), Foto: Shutterstock
Sukob roditelja prekinula policija (ilustracija), Foto: Shutterstock

Serija incidenata dogodila se u ponedjeljak popopodne u Baru nakon čarke učenika Osnovne škole “Jugoslavija”, zbog čega je G. I. - jedan od roditelja, presreo 15-godišnjaka, pokušao da ga ubaci u auto, potom ga nekoliko puta ošamario i udario u stomak.

To tvrde iz Uprave policije, saopštavajući da je teži incident spriječio slučajni prolaznik koji je zaštitio maloljetnika i odvezao ga u policiju.

Dežurni tužilac u Baru kvalifikovao je da u radnjama G.I. nema elemenata za krivičnu odgovornost, ali je policija protiv tog Baranina podnijela prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.

”Vijestima” je u Upravi policije saopšteno da je barskom Centru bezbjednosti, 4. aprila oko 14 časova, G. I. prvo prijavio da je njegovo dvoje djece od 10 i 11 godina, navodno, tog dana u blizini škole fizički napao petnaestogodišnjak zbog čega ih je vodio i kod ljekara na pregled.

Sat kasnije, kako tvrde iz te institucije, otac dvojice dječaka u blizini škole zaustavio je 15-godišnjaka, rekao mu da sjedne u njegovo vozilo, a kada je on to odbio, fizički ga je napao.

”Pomoć mu je pružila njemu nepoznata punoljetna muška osoba, koja ga je smjestila u vozilo, u namjeri da spriječi dalji fizički napad, a zatim je dječak obavijestio roditelje o događaju i saopštio da će ih čekati ispred policijske stanice, te da je na sigurnom. Nakon prikupljenih obavještenja, maloljetnik je upućen u HMP u Baru, gdje mu je konstantovano manje crvenilo u predjelu lica i uha, o čemu je dostavljen izvještaj ljekara specijaliste”, navodi policija u odgovoru “Vijestima”.

Incident se nastavio u Ulici maršala Tita, ispred zgrade barske policije, kada je oko 16.30 časova otac petnaestogodišnjaka R. K. (59) došao na poziv supruge... Došlo je do susreta sa G. I. i potom do tuče...

”Nakon susreta roditelja, G. I. i R. K., došlo je do fizičkog sukoba. Dalji sukob spriječili su policijski službenici koji su ih doveli u službene prostorije. Prilikom sukoba, G. I. i R. K. su zadobili lake tjelesne povrede, a tužilac se izjasnio da u radnjama ova dva lica u nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, navela je UP.

Zbog remećenja javnog reda i mira, očevi su “zaradili” prekršajnu prijavu zbog remećenja JRM.

Otac napadnutog petnaestogodišnjaka R. K. ispričao je “Vijestima” da je dobra okolnost što njegov sin nije pristao da uđe u automobil G. I., ali i to što je naišao sugrađanin E. Ć. koji je vidio nasilje, ljudski reagovao, zaštitio ga i odveo u CB Bar.

”Moj sin nikoga tog dana nije udario, naprotiv, on je u blizini škole primijetio da se dva dječaka guraju, zbog čega je prišao u namjeri da ih razdvoji. To je uspio, ali je tada jedan od dječaka udario jednu djevojčicu, koja je stajala sa strane, nakon čega je ona pala. Tada je moj sin prišao jednom od dječaka i uhvatio ga rukama za jaknu, a ovaj ga je udario kišobranom u glavu. Sin je ispričao da nikoga nije udario, već da je mlađe učenike škole samo upozorio da se više ne svađaju. Poslije toga je sin sa drugom bio u teretani, a po povratku, presreo ga je otac dječaka, htio da ubacio u automobil, a kada je on to odbio, fizički ga je napao”, ispričao je otac 15-godišnjaka.

Policija je uzela i izjavu od E. Ć. koji je zaštitio dječaka, a koji je u policiji rekao da je prolazeći pored škole primijetio da se dva “lica međusobno guraju”, zbog čega je izašao iz automobil, prekinuo sukob, a potom učenika škole odvezao u policiju.

Barska policija je o sukobu dopisom obavijestila zaposlene u OŠ “Jugoslavija” u Baru, jer su trojica dječaka učenici te škole.

Policija je i Centru za socijalni rad uputila dopis radi obavljanja razgovora sa maloljetnim dječacima, sinovima G. I.

Bonus video: