Saslušanje Marije Bojović: Ubistvo Nikole se dogodilo kada sam bila na putu

Kazala da se u ime porodice pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Koljenšića. Dodala je da danas pred sudom predstavlja majku Anđelku Bojović, Ivonu Bojović, udovicu pokojnog brata Nikole, ali ne i brata Luku Bojović

10257 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Saslušanjem Marije Bojović-Vasiljković, sestre pokojnog Nikole Bojovića, danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Ratku Koljenšiću, optuženom za krivično djelo - kriminalno udruživanje i krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu.

U ime porodice je izjavila da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Koljenšića. Dodala je da danas pred sudom predstavlja majku Anđelku Bojović, Ivonu Bojović, udovicu pokojnog brata Nikole, ali ne i brata Luku Bojović.

“Sa Lukom nisam u kontaktu iz objektivnih razloga, jer se nalazi u zatvoru u Španiji”, izjavila je Marija Bojović Vasiljković.

Navela je da je u vrijeme ubistva brata Nikole bila na putu koji je trajao mjesec i da je o tragediji obavjestila porodica.

“U tom periodu sam brinula o bolesnom ocu. Otišla sam na put i bila odsutna mjesec dana pa je brat Nikola preuzeo brigu o ocu. To je jedini mjesec dana u životu da nisam bila pored oca i baš tada, u tom periodu se pripremalo ovo ubistvo”, rekla je ona.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja ima za cilj vršenje krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od 40 godina, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

U optužnici piše da su Delibašić i Šaranović S., za organizovanu kriminalnu grupu stvorili plan na skiravnju pripadnika grupe, obezbijedili novac, oružje i municiju, te organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja Saše Cvetanovića i Vojinovića, na improvizovanom strelištu i metama u obliku plastičnih lutaka u mjestu Lijeva Rijeka u Crnoj Gori, radi vršenja ubistva i drugih krivičnih djela. U uoptužnici se navodi da su obezbijedili 150.000 eura za ostvarenje plana i isplatu naknade pripadnicima organizovane kriminalne grupe, te pratili kretanje i ustaljene navike lica koja su planirali da ubiju.

Planirali su da ubiju Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, i Korać Filipa iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke kriminalne grupe luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića, koje je izvršeno 08. 10. 2009. godine u Beogradu.

Okrivljeni Ratko Koljenšić je u toku aprila i maja mjeseca 2013. u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića. U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

Bonus video: