Nikšićanima osumnjičenim za šverc cigareta pritvor do 72 sata

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji tokom koje su, kako tvrde iz Uprave policije, presječena dva pravca krijumčarenja

15737 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon saslušanja u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) određeno je zadržavanje do 72 sata Nikšićanima Veliboru (25) i Vladanu Delibašiću (44), Vlastimiru Nikoliću (56), Mirku Mijuškoviću (41) i Vukoti Mijatoviću (20) osumnjičenim za šverc cigareta.

Oni su uhapšeni sinoć u policijskoj akciji tokom koje su, kako tvrde iz Uprave policije (UP), presječena dva pravca krijumčarenja.

Iz ODT Nikšić zvanično je potvrđena informacija Vijesti - da je za petoricu osumnjičenih određeno zadržavanje do 72 sata.

"Nakon saslušanja, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću donio je rješenje o zadržavanju za pet lica (V.D.,V.M., V.D., V.N. i M.M.), zbog osnovane sumnje da su dana 12.04.2022. godine u kombi vozilu zaobilaznim putem na teritoriju Bosne i Hercegovine pokušali prebaciti veću količinu cigareta bez akciznih markica i da su na taj taj način izvršili krivično djelo krijumčarenje u pokušaju", navodi se u zvaničnom saopštenju ODT Nikšić.

Policajci su sinoć izveli akcije u Rožajama i Nikšiću, u blizini granice sa Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Prema zvaničnim informacija iz Uprave policije, nikšićka grupa pokušavala je da prošvercuje 82 paketa cigareta.

Izvor uključen u istragu sinoć je, tokom akcije, rekao da cigarete zaplijenjene u Nikšiću odgovaraju brendu duvanskih proizvoda koji su početkom marta ukradeni iz skladišta mojkovačke firme "Montenegro duvan comerc" u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Policija je u toj akciji, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom kontrolisala "Mercedes ML" i kombi "VW Transporter" u kojem je pronađeno 80 paketa cigareta bez akciznih markica.

Jednim automobilom upravljao je Velibor Delibašić, a drugim njegov brat Vladan.

Ostali uhapšeni bili su saputnici u tim vozilima.

Iz UP, danas ranije, zvanično su saopštili da u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem sprovode dalje aktivnosti: "Između ostalog i pretresanje više lokacija na teritoriji opštine Nikšić, kao provjera i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na eventualnu povezanost sa određenim krivičnim djelima iz prethodnog perioda".

Bonus video: