Uhapšen Darko Šarić: Osumnjičen za organizovanje ubistva Kožara i Hadžića?

Šarić je u kućnom pritvoru nakon što je sedam godina proveo u zatvoru tokom suđenja za šverc kokaina i pranje novca

121437 pregleda 202 reakcija 82 komentar(a)
Šarić, Foto: Printscreen YouTube
Šarić, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 14.04.2022. 16:35h

Darko Šarić je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je organizovao ubistva na teritoriji Crne Gore i Srbije.

"Vijestima" je potvrđeno da pripadnici specijalnih snaga srbijanske policije i dalje pretresaju Šarićevu kuću na Dedinju.

Iz više nezvaničnih izvora, "Vijestima" je rečeno da Šarića dovode u vezu sa organizacijom najmanje pet ubistava visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana.

Beogradske "Novosti" objavile su da Šarića dovode u vezu sa organizacijom ubistava Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Kožar (43) i Hadžić (45) su izrešetani sa 29 metaka u automobilu ispred luksuzne vile na Krfu.

"Vijesti" su kontaktirale jednog od Šarićevih branilaca, advokata Borivoja Đukanovića koji je kazo da za sada neće komentarisati to hapšenje.

Navodno, Šarić je tokom boravka u pritvoru obavljao poslove sa telefonima, od koga su dva bila satelitska i preko aplikacije sa koje je skinuta cijela komunikacija.

Beogradske "Novosti" pišu da je u akciji u kojoj je "pao" Šarić do sada uhapšeno još 30 osoba.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" među uhapšenima su i policajci D.S. i M.R..

Uhapšeni su i nekadašnji policajac iz Pljevalja i član Šarićevog obezbjeđenja D.O., D.M i Šarićev advokat Dejan Lazarević.

Taj medij navodi da je sa skaj platforme skinuta cijela komunikacija, i prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o organizovanju nekih ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Šarić je u kućnom pritvoru nakon što je sedam godina proveo u zatvoru tokom suđenja za šverc kokaina i pranje novca.

U Beogradu je uhapšen i Uroš Mišić, a vjeruje se da je to povezano sa hapšenjem Šarića.

Mišić je poznat po više ozbiljnih krivičnih djela od kojih je najpoznatije kada je brutalno napao policajca u civilu na tribini stadiona Crvene zvezde 2007. godine i nanio mu teške tjelesne povrede.

Kasnije, Mišić je osuđen na zatvorsku kaznu, a izašao je napolje nakon pet godina.

MUP Srbije: U međunarodnoj akciji uhapšeno pet članova organizovane kriminalne grupe

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da su u međunarodnoj akciji koordinisanoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, "u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije," uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

"U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike. Uhapšeni su D.Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga", piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Oni se, kako se navodi u saopštenju, terete da su izvršili krivična djela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja."

Iz MUP-a Srbije navode da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i da će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video: