Udaranje pištoljem u glavu i povreda maloljetnika metkom iz vazdušne puške: Oduzeta dva komada oružja

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se S.K. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

8428 pregleda 3 komentar(a)
Oduzeti pištolj, Foto: Uprava policije
Oduzeti pištolj, Foto: Uprava policije

Podgorička policija je juče oduzela dva komada oružja - pištolj marke "CZ Shadow 2" kalibra 9 mm i vazdušnu pušku kalibra 4.5 mm, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

"Juče su pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica u Golubovcima kontrolisali S.K. (44) kod kojeg su pronašli i odluzeli pištolj marke "CZ Shadow 2" cal. 9 mm", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da je S.K. prethodno učestvovao u tuči i tom prilikom je B.M. pištoljem udarao u glavu.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.K. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je takođe, policija po saznanju za događaja u kojem je maloljetni E.A. (14) povrijeđen u predjelu glave usljed dejstva projektila od vazdušne puške, pronašla lokaciju gdje se događaj desio te identifikovala tri osobe, S.B. (25), E.Š. (22) i A.Š. (15).

"Pripadnici policije su tom prilikom kod S.B. pronašli i oduzeli vazdušnu pušku kalibra 4.5 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Od svih lica su prikupljena obavještenja na okolnosti predmetnog događaja i u toku su dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: