Šarića terete za ubistvo Cigle?

U Srbiji su, osim Šarića, uhapšeni su i njegov advokat Dejan Lazarević, pripadnici srpskog MUP-a Danilo - Dača Stojanović i Milutin - Mika Radovanović. Uhapšen je i nekadašnji crnogorski policajac, koji je bio zadužen za Šarićevo obezbjeđenje - Danilo Odović, zatim Duško Mirković i osuđivani kriminalac Uroš Mišić

48522 pregleda 35 reakcija 18 komentar(a)
Foto: alo.rs
Foto: alo.rs

Pljevljak Darko Šarić navodno je iz beogradskog zatvora organizovao ubistvo svog nasljednika na čelu klana koji je djelovao na međunarodnom nivou, zbog čega su ga pripadnici srpske policije juče ponovo uhapsili.

Iz vrha crnogorske policije, Vijestima je rečeno da njihove informacije, dobijene od partnerskih službi, govore da se Šarićeva grupa sumnjiči za ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, u januaru prošle godine u Ekvadoru.

Mediji su juče spekulisali da srpski istražitelji Šarića dovode u vezu i sa ubistvima nekoliko visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana, odnosno, da je iz beogradskog zatvora naručio te likvidacije, za koje se sumnjiče kavčani.

Te informacije nijesu zvanično potvrđene u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Iz te institucije zvanično su saopštili da je Šarić uhapšen u međunarodnoj akciji kojom su koordinirali EUROPOL i EUROJUST, a u kojoj učestvuju policije Hrvatske i Srbije.

On je nedavno pušten iz pritvora, a do pravosnažnosti presude bio mu je određen kućni pritvor.

Pojasnili su i da su lisice na ruke stavili članovima više organizovanih kriminalnih grupa koje su djelovale na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

U Srbiji su, osim Šarića, uhapšeni su i njegov advokat Dejan Lazarević, pripadnici srpskog MUP-a Danilo - Dača Stojanović i Milutin - Mika Radovanović. Uhapšen je i nekadašnji crnogorski policajac, koji je bio zadužen za Šarićevo obezbjeđenje - Danilo Odović, zatim Duško Mirković i osuđivani kriminalac Uroš Mišić.

Članovi te krimi grupe, prema saznanjima Vijesti, “pali” su na osnovu praćenja poziva i poruka koje su razmjenjivali preko kriptovane SKY ECC aplikacije.

”Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga. Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal”, saopštio je srpski MUP.

Navodno, u akciji je uhapšeno i nekoliko sudija, ali ni ta informacija nije zvanično potvrđena.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je juče da su tamošnji MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal, u okviru velike međunarodne akcije uhapsili više osoba koje su teritoriju Srbije koristili za izvršenje krivičnih djela na više kontinenata.

U saopštenju piše i da je ocijenio da je Srbija pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala:

”I zemlja u kojoj nema zaštićenih”.

U Hrvatskoj je, u istoj akciji, uhapšeno deset osoba.

Tamošnji MUP je saopštio da su službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i uz podršku EUROPOL-a realizovali kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera.

Ne precizirajući zbog čega su uhapšeni, saopštili su da je ta istraga usmjerena na kriminalna grupe iz domena organizovanog kriminaliteta, čiji se članovi sumnjiče za izvršenje najtežih krivičnih djela.

Navodno, među uhapšenima Petar Ćosić zvani Šarac i Oliver Čokara koji u hrvatskom zatvoru služi kaznu zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče, prenosi “Jutarnji list”.

Ćosića, navodno, sumnjiče za organizaciju ubistva Milovca.

Juče uhapšenom Pljevljaku sudi se za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Šarić se, nakon petogodišnjeg bjekstva, policiji predao u martu 2014. godine.

Nakon što je u zatvorskom pritvoru proveo skoro punih sedam godina, Apelacioni sud je krajem prošle godine donio odluku da mu bude određena blaža mjera - kućni pritvor s nanogicom.

Pred Apelacionim sudom je i drugi predmet u kom je prvooptuženi, a koji se odnosi na pranje oko 20 miliona eura.

Milan Milovac zvani Cigla bio je blizak saradnik Darka Šarića i u Srbiji je, kao pripadnik njegove kriminalne grupe osuđen na 11 godina zatvora. Navodno, on je nakon što se Šarić 2014. godine predao istražnim organima, preuzeo vođstvo nad klanom Pljevljaka”

Jedan od Šarićević branilaca, advokat Borivoje Đukanović, juče je za Vijesti kazao da za sada neće komentarisati hapšenje svog klijenta

Od korišćenja vile, do veze sa ubistvima

Srbijanski mediji juče su Šarića povezali sa više likvidacija za koje se sumnjiči kriminalna grupa bliska kavačkom kriminalnom klanu, a kojom su, navodno, rukovodili Beograđani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prethodno, jedan od uhapšenih članova tog zločinačkog klana, Bojan Hrvatin, u iskazu datom istražiteljima, tvrdio je da su Velja Nevolja i njegova desna ruka Miljković koristili kuću osuđenog narkobosa Darka Šarića.

Tu informaciju, međutim, ranije je demantovao Šarićev branilac, advokat Borivoje Đukanović, tvrdeći da je neosporiva činjenica da Belivuk i Miljković nikada nisu koristili, ne samo navedenu vilu, nego ni bilo koji drugu nekretninu koja je vlasništvo Pljevljaka.

”Kao i da moj klijent nikada nije ni imao kontakt sa navedenim licima, niti iste poznaje”.

Bonus video: