"Uđite, tata puni pištolj"

Stevović je uhapšen prošle godine, kada ga je zbog nasilja u porodici prijavila supruga Angela, koja je nakon tog incidenta sa sinom otišla u Njemačku

16950 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Službenik policije u Pljevljima Radomir Medojević, kazao je da su prilikom pretresa stana Leonida Stevovića (53) iz Bosne i Hercegovine, nastanjenog u Žabljaku, njegova supruga Angela i sin pozvali policajce da uđu, jer je u tom trenutku punio pištolj.

On je to kazao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Stevović odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Stevović je uhapšen prošle godine, kada ga je zbog nasilja u porodici prijavila supruga Angela, koja je nakon tog incidenta sa sinom otišla u Njemačku.

Medojević je ispričao da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak tog jutra ušli u stan po prijavi jedne ženske organizacije za zaštitu žena od nasilja, nakon dojave da je u toku nasilje u porodici.

”O tome na koji način će pretres biti obavljen odlučivao je naš inspektor Vladan Smolović. I nakon hapšenja ja sam obezbjeđivao stan pola sata, nakon čega je došao drugi službenik poliicije. Supruga mi je pokazala mjesto gdje je, navodno, Stevović krio drogu i pištolje”, kazao je Medojević, pojašnjavajući da ga je njegov sin pozvao da uđu jer je otac u tom trenutku “punio pištolj u kupatilu”.

”Ušli smo u stan, Stevović se u tom trenutku nije nalazio u kupatilu već u spavaćoj sobi, ali nije pružao nikakav otpor, već je rekao da ništa nije uradio”, kazao je Medojević.

Advokat Vidomir Bošković, pravni zastupnik Stevovića zatražio je ranije od Višeg suda u Bijelom Polju da se iz spisa predmeta izuzme potvrda o pretresu stana okrivljenog koju su službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak, u novembru prošle godine, navodno nezakonito sproveli.

Prilikom pretresa stana u Žabljaku, 31. oktobra, policijski službenici su pronašli drogu i oružje.

Prema optužnici, Stevović je 31. oktobra prošle godine u Žabljaku, radi prodaje držao 5,424 grama kokaina, upakovanog u dva zamotuljka, a oduzeto je 1.100 tableta “lorazepam HF” upakovanih u farmaceutska pakovanja, od 2,5 miligrama, ukupne neto mase 245,20 grama, koje se mogu koristiti u proizvodnji droga.

Na sljedećem pretresu koji je zakazan za 14. mart biće saslušan inspektor Vladan Smolović.

Supruga mi je pokazala mjesto gdje je, navodno, Stevović krio drogu i pištolje”, kazao je Medojević, pojašnjavajući da ga je sin okrivljenog pozvao da uđu jer je otac u tom trenutku ‘punio pištolj u kupatilu’”.

Bonus video: