Stojanović osumnjičen da je član Šarićeve grupe: Crnogorska policija pokušala da ga kontroliše, pobjegao u Albaniju

U Crnoj Gori ne postoji aktivna potjernica za Stojanovićem

47269 pregleda 96 reakcija 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Danilo Stojanović, pripadnik srbijanske policije za kojim tamošnje kolege tragaju zbog sumnje da je član kriminalne grupe Darka Šarića, danas je iz Crne Gore pobjegao u Albaniju.

To su "Vijestima" potvrdili iz više izvora iz Uprave policije (UP), objasnivši da je pobjegao crnogorskoj policiji koja je pokušala da ga kontroliše na graničnom prelazu Grnčar.

U Crnoj Gori ne postoji aktivna potjernica za Stojanovićem.

Jedan od izvora "Vijestima" je rekao da je Stojanović bio saputnik u automobilu koji je iz pravca Crne Gore stigao na granični prelaz Grnčar.

"Kada su policajci počeli kontrolu Stojanović je iskočio iz automobila i pobjegao... U toku je potraga za njim", rekao je jedan od sagovornika.

Drugi izvor objasnio je da su automboil u kom je bio Stojanović "odvojili za detaljnu kontrolu", te da je on tada istrčao iz vozila.

"U Crnoj Gori za njim nije raspisana potjernica, niti nam je dostavljena međunarodna potjernica Srbije, ako je raspisana", kazao je sagovornik iz UP.

Osim Pljevljaka Darka Šarića još 11 osoba obuhvaćeno je naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

Oni Šarića terete da je u periodu od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu tu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmjerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan.

Šarića sumnjiče da je tu krimi grupu formirao radi dogovaranja neovlašćene kupovine kokain, njenog transtporta do Evrope - radi dalje prodaje.

"A sve u cilju sticanja finansijske koristi vršeći krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da se preko pripadnika ove kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih lica, liše života lica koja bi pokušala da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima opojne droge iz Južne Amerike, te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu Milana Milovca", navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije.

Iz vrha crnogorske policije, "Vijestima" je ranije rečeno da njihove informacije, dobijene od partnerskih službi, govore da se Šarićeva grupa sumnjiči za ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, u januaru prošle godine u Ekvadoru.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije saopštili su da su na osnovu krivične prijave Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donijeli naredbu o sprovođenju istrage Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Bonus video: