Suđenje za ubistvo Šejle Bakije, Đokaj izrazio kajanje: "Moj život više nema smisla"

Advokat Srđan Lješković dodao da treba preispitati stav tužilaštva da se u konkretnom slučaju radilo o niskim pobudama ako u spisima predmeta postoje poruke pokojne Šejle Bakije gdje ona poručuje optuženom “da je ne daje u druge ruke i da ne ide drugoj ženi"

18601 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Danas je u Višem sudu u Podgorici održano ročište za kontrolu optužnice protiv Ilira Đokaja, optuženog za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima.

Okrivljeni Đokaj je danas izrazio kajanje kajanje zbog ubistva Šejle Bakije.

“Izvinjavam se porodici Bakija za tragično izgublljenim mladim životom. Ovo kažem iz ljudske i moralne obaveze zbog ljubavi koju sam imao prema Šejli i njenoj porodici. Posle ovoga moj život više nema smisla jer sam izgubio ono što sam najviše volio u životu. Duboko se kajem što se sve ovako dogodilo jer smo moja Šejla i ja drugačije zamišljali naš zajednički život. Moj život više nema smisla jer sam izgubio porodicu, ljubav, snove i budućnost”, rekao je Đokaj.

Njegov branilac, advokat Srđan Lješković zatražio je da se optužnica vrati na dopunu istrage jer tužilac nije ponudio motiv za kvalifikaciju teško ubistvo iz niskih pobuda.

Dodao je da treba preispitati stav tužilaštva da se u konkretnom slučaju radilo o niskim pobudama ako u spisima predmeta postoje poruke pokojne Šejle Bakije gdje ona poručuje optuženom “da je ne daje u druge ruke i da ne ide drugoj ženi".

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Ana Radović je rekla da se optužnica temelji na 21 personalnom i 72 materijalna dokaza, te predložila sudu da je potvrdi.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Đokaja za krivična djela teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema navodima optužnice, Đokaj se tereti da je 30. septembra 2021. godine, u 15.15 časova, sa umišljajem iz niskih pobuda ubio Šejlu Bakiju ispred njene porodične kuće u Tuzima, a potom ranio njenog oca Šabana Bakiju.

U tužilačkoj istrazi, okrivljeni Đokaj se branio ćutanjem. U obrazloženju optužnice se navodi da je Đokaj proganjao Šejlu jer je odbijala da obnovi prekinutu vanbračnu vezu. Dodaje se da joj je slao poruke preko lažnih profila i prijetio. Okrivljeni je došao ispred njene porodične kuće i iz pištolja nepoznate marke pucao u Šejlu nakon što mu je rekla da ne želi da živi sa njim i da ga ne voli.

“Optuženi Đokaj je u prisustvu oca u nju ispalio pet projektila, od kojih povreda je preminula istog dana”, piše u optužnici.

Dodaje se da je nakon što je ispalio smrtonosne hice, otac Šejle Bakije prišao Đokaju i pokušao da ga uhvati za ruku, ali je optuženi okrenuo pištolj ka njemu i ispalio jedan projektil u grudi.

Đokaj je nakon toga, ušao u svoje auto i ispalio još dva hica prema Šabanu Bakiji, od kojih ga je jedan pogodio u trbuh.

Šaban Bakija je u istrazi ispričao da su Šejla i njihova cjelokupna porodica bili u strahu jer je Đokaj beskonačno puta hvatao krugove kolima oko njihove kuće. On je krajem jula prošle godine i upao u kuću Bakija, nakon je čega su kontaktirali Tonija Đokaja, starijeg brata optuženog, koji je kazao da ne zna što da radi osim da brata pošalje u ludnicu.

Optuženi je upadao još nekoliko puta u kuću Bakija, a posljednji put je rekao: ,,Ovo se ovako neće završiti“. Dodao je da se od Đokaja, Šejla nije usuđivala poći ni do prodavnice.

Okrivljeni je 26. avgusta 2021. godine, upao u kuću Bakija i zaprijetio im „da će biti prolivena krv, da se to tako neće završiti jer Šejla neće biti ničija sem njegova“, navodi se u optužnici.

Bonus video: