Policija oduzela rezani duvan, krivične prijave protiv dvije osobe

U reonu oko Šaskog jezera, pronađeno 470 kilograma rezanog duvana, a na puti Tuzi - Mataguži 12 kilograma

5484 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je oduzela 470 kilograma rezanog duvana i podnijela krivične prijave protiv dvije osobe.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, postupajući po operativnoj informaciji granična policija je u Ulcinju obišla reon oko Šaskog jezera u blizini državne granice sa Albanijom i kontrolisala teretno vozilo podgoričkih tablica kojim je upravljao D.D. (38) iz Ulcinja.

"Pregledom prtljažnika vozila pronađeno je 31 pakovanje sa oko 470 kilograma rezanog duvana. Upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je kvalifikovao krivično djelo koje se D.D. stavlja na teret - nedozvoljena trgovina, te je protiv njega podnijeta krivična prijava", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je 15. aprila granična policija na putnom pravcu Tuzi - Mataguži kontrolisala putničko vozilo u kojem su se nalazila dva lica.

"Daljim pregledom vozila policijski službenici su u prtljažniku pronašli pvc kesu u kojoj su se nalazila 24 pvc pakovanja rezanog duvana ukupne težine 12 kilograma. Suvozaču u kontrolisanom vozilu, I.Dž. (51) iz Republike Albanije, na teret se stavlja krivično djelo nedozvoljena trgovina i on je lišen slobode", navodi se u saopštenju.

Bonus video: