Begović: Medenica nije krenula da bježi, već da se liječi

Upitan da li je njeno privođenje vezano za transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice, Begović je odgovorio - "možete sami da pretpostavite o čemu se radi, nemam ovlašćenje da dajem bilo kakvu drugu izjavu osim ovo što sam rekao"

50130 pregleda 1489 reakcija 271 komentar(a)
Begović i Medenica (arhiva), Foto: Boris Pejović
Begović i Medenica (arhiva), Foto: Boris Pejović

Uhapšena nekadašnja prva žena crnogorskog pravosuđa Vesna Mednica nije htjela da pobjegne iz Crne Gore, tvrdi njen branilac, advokat Zdravko Begović.

"I prije ovog izlaska iz Crne Gore, ona je nekoliko puta napuštala teritoriju Crne Gore, dakle to je odgovor", rekao je Begović upitan da li ostavlja mogućnost da je Medenici neko javio da će biti uhapšena, pa je sinoć pokušala da pobjegne iz države.

Pojasnio je da je Medenica ka Beogradu krenula "iz zdravstvenih razloga":

"Uz svu prateću medicinsku dokumentaciju i na Aerodromu je policija zaustavila i pozvala u svojstvu građanina, kasnije lišila slobode".

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je tužilačko zadržavanja do 72 sata.

Navodno, zbog lošeg zdravstvenog stanja iz zgrade SDT-a vraćena je u Klinički centar Crne Gore, gdje će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca.

Medenica je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković je negirala izvršenje krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije i protizakoniti uticaj.

Nekadašnja vrhovna državna tužiteljka 17. aprila oko 22 sata uhapšena je na Aerodromu u Golubovcima. SDT ni Uprava policije nijesu se zvanično oglasili povodom tog slučaja. O detaljima nije želio da govori ni Begović, koji je naglasio da je postupak označen stepenom tajnosti.

"Tužioc je izdao naredbu da je postupak tajan. Stavljeno joj je na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo protivzakoniti uticaj. Moja branjenica je negirala izvršenje krivičnog djela, iznijela je svoju argumentaciju i nakon toga dežurni tužilac je donio rješenje o zadržavanju", rekao je Begović.

Upitan da li je njeno privođenje vezano za transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice, Begović je odgovorio:

"Možete sami da pretpostavite o čemu se radi, nemam ovlašćenje da dajem bilo kakvu drugu izjavu osim ovo što sam rekao".

Kazao je da Medenica nije priznala izvršenje krivičnog djela i da je "iznijela svoju protivargumentaciju svega onoga što je navedeno u krivičnoj prijavi..."

Dodao je da je o hapšenju saznao iz sredstava javnog informisanja.

Bonus video: