Nastavak akcije: Uhapšeni bivši član obezbjeđenja Vesne Medenice i Petrović

Službenici Uprave carina Ivani Kovačević i Luki Bakoču određeno zadržavanje do 72 sata. Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" u Budvi je uhapšen i Petar Milutinović

226563 pregleda 237 reakcija 237 komentar(a)
Privođenje u SDT, Foto: Luka Zeković
Privođenje u SDT, Foto: Luka Zeković

Milorad Medenica, policajac i nekadašnji član obezbjeđenja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, uhapšen je sinoć u policijskoj akciji.

Njemu su lisice na ruke stavljene sinoć, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala tokom noći i jutra, u nastavku akcije koja je započela prekisinoć hapšenjem bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice uhapsili su više osoba zbog sumnje da su pripadnici krimanalne grupe ili da su obavljali određene kriminalne aktivnosti za tu kriminalnu organizaciju.

Među uhapšenima je službenica Uprave carina Ivana Kovačević.

privođenje akcija Medenica
foto: Luka Zeković

U Nikšiću je, u istoj akciji, uhapšen Luka Bakoč, a prijavom je obuhvaćeno i nekoliko osoba koje se od ranije nalaze na izdržavanju kazne zatvora.

Kovačević i Bakoču je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Milorad Medenica je doveden u SDT na saslušanje.

Uhapšen je i Vasilije Vanja Petrović, sin Danila Petrovića, vlasnika građevinske kompanije Cijevna komerc.

Vasilije Petrović
Vasilije Petrovićfoto: Jelena Jovanović

Petrović je priveden na saslušanje u zgradu SDT.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" u istoj akciji u Budvi je uhapšen i Petar Milutinović. On je ranije optuživan za šverc cigareta vrijednih 1,4 miliona eura.

Iz Uprave policije(UP) "Vijestima" je rečeno da su svi uhapšeni povezani sa policajcem Darkom Lalovićem i Milošem Medenicom, sinom uhapšene predsjednice Vrhovnog suda.

Prema istim informacijama dokazi o njihovom učešću u krivičnim djelima takođe su dostavljeni putem međunarodne pravne pomoći.

Kako Televizija Vijesti saznaje, akcija hapšenja je izvedena u više crnogorskih gradova, a među uhapšenima se nalaze pripadnici Uprave carina i policije.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ni danas se ne oglašavaju povodom akcije u kojoj su uhapšeni Vesna Medenica i najmanje pet osoba, među kojima ima i policajaca.