Uhapšen Nikšićanin, pronađeno oko 40 grama marihuane

"Sumnju se da je D.J. kupovao marihuanu koju je prepakivao u manja pakovanja i vršio tzv. uličnu distribuciju u manjim količinama"

6004 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija uhapsila je D.J. (30) koji se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga., saopštila je Uprava policije.

Kako se navodi D.J. (30) je kontrolisan u jednom ugostiteljskom objektu i kod njega je pronađeno pet pvc pakovanja marihuane.

"Policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice. Pronađeno je jedanaest pvc pakovanja, kao i manja količina razasute opojne droge marihuana, vaga za precizno mjerenje i pribor za pakovanje. Opojna droga ukupne težine oko 40 grama, kao i predmeti oduzeti su od D.J. i biće upućeni u Forenzički centar u Danilovgradu radi vještačenja", dodaje se u saopštenju.

Kako su dodali sprovedena kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je D.J. kupovao marihuanu koju je prepakivao u manja pakovanja i "vršio tzv. uličnu distribuciju u manjim količinama".

"Po nalogu postupajućeg tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici D.J. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije podsjećaju da je nikšićka policija u martu i aprilu protiv 15 osoba podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

Bonus video: