VIDEO Medenica nakon saslušanja vraćena u KCCG

"Kao njen branilac protivio sam se predlogu za određivanje pritvora, jer smatram da ne može uticati na svjedoke", rekao je "Vijestima" Begović

176578 pregleda 222 reakcija 222 komentar(a)
Medenica, Foto: Boris Pejović
Medenica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.04.2022. 17:42h

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica saslušana je danas u Višem sudu.

Branilac osumnjičene, advokat Zdravko Begović potvrdio je da je Medenica nakon saslušanja vraćena na jedno od odjeljenja u Kliničkom centru Crne Gore.

"Čekam odluku sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše. Sudija odlučuje da li će prihvatiti predlog specijalnog tužilaštva da joj se odredi pritvor. Čekam odluku suda. Kao njen branilac protivio sam se predlogu za određivanje pritvora, jer smatram da ne može uticati na svjedoke. To je jedini bio razlog tužioca, da ne bi uticala na svjedoke", rekao je "Vijestima" Begović.

Medenica je danas privedena na saslušanje Viši sud u pristustvu doktora Sretena Kavarića.

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se Medenici odredi pritvor do 30 dana.

To je Televiziji Vijesti potvrdila savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda Marija Raković.

Po ovom predlogu Medenicu će saslušati sutkinja za istragu Suzana Mugoša koja će i odlučiti o tome da li će se bivša šefica crnogorskog pravosuđa u daljem postupku braniti sa slobode ili iz spuškog zatvora.

Na saslušanje su stigli i ostali članovi juče uhapšene grupe.

Istražitelji sumnjaju da je Vesna Medenica "čašćena" sa tri stana, zbog uticaja na odluke u pojedinim sudskim predmetima, saznaju Vijesti.

Njoj je preksinoć nakon saslušanja u SDT određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u bolničku postelju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci, dok je iz Podgorice pokušavala da se ukrca na posljednji let za Beograd te večeri, jutro nakon hapšenja joj je navodno pozlilo i primljena je u Urgentni blok KCCG.

Izvori Vijesti tvrde da je imala kupljeno kartu za Beograd samo u jednom smjeru.

Prema saznanjima “Vijesti”, za njom nije bila raspisana potjernica, ali je bila pod pojačanim nadzorom bezbjednosnih službi.

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Ona je ranije na saslušanju negirala te optužbe.

Iz KCCG, "Vijestima" je ranije rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju.

SDT i Uprava policije (UP) su, prema saznanjima Vijesti, od Europola u februaru dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja Vesne Medenice.

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

SDT je nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Bonus video: