Odloženo suđenje Pešukić i Raleviću

Prema optužnici specijalnog tužilaštva, Filip Ralević je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura

5097 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Početak suđenja Ani Pešukić za dvije teške krađe nakita i umjetnina ukupne vrijednosti 340.931,27 eura iz porodične kuće Aca Đukanovića i izvršnom direktoru firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filipu Raleviću za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, koji je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je zbog službene zauzetosti specijalne tužiteljke Nataše Bošković za 20. maj.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice Ralević i Pešukić oslobodio od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i potvrdio dio optužnice za krivična djela teške krađe, teške krađe putem podstrekivanja I zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju.

Prema optužnici specijalnog tužilaštva, Filip Ralević je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Optužnicom se Pešukić tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Bonus video: