Majka osumnjičenog za napad na novinarku "Vijesti": Nisam znala da je novinarka

Novinarka "Vijesti" napadnuta je prije tri dana ispred bjelopoljskog Višeg suda dok je bila na službenom zadatku

72728 pregleda 82 reakcija 38 komentar(a)
Pokušao da zaustavi snimanje, Foto: Jadranka Ćetković
Pokušao da zaustavi snimanje, Foto: Jadranka Ćetković

Napad Amela Zejnilovića na novinarku “Vijesti” Jadranku Ćetković, njegova majka Daca Zejnilović pravdala je time što Ćetković nije imala istaknutu novinarsku akreditaciju.

Ona je to rekla na saslušanju pred tužiteljkom Danijelom Đuković, koja je Zejnilovića osumnjičila da je počinio krivično djelo prinuda, nakon što je prije tri dana najprije verbaIno napao novinarku, a potom pokušao da joj otme telefon, dok je bila na radnom zadatku ispred bjelopoljskog Višeg suda.

Bjelopoljka koja je saslušana kao svjedok, tužiteljki je rekla da su tog dana ispred zgrade Višeg suda došli da sačekaju objavljivanje presude.

Kazala je i da niko od novinara nije dolazio na prethodna ročišta, iako je to suđenje zatvoreno za javnost.

Tvrdila je i da je mislila da ih snima neko od porodice oštećenih.

”Ja nisam znala da je ta žena novinar, jer bi, kao što sam i prethodno navela, trebalo da ima neko obilježje novinara i da snima, po mom mišljenju fotoaparatom, a ne mobilnim telefonom. U jednom momentu je moj sin Amel prišao toj ženi kako bi je upozorio i rekao joj je: ‘Ne smiješ da nas snimaš’”, kazala je ona pred tužiteljkom.

Tvrdi i da je “ta žena” tada od njenog sina tražila da joj kaže ko je, što on nije učinio i da su tada vidjeli da ona sa nekim razgovara preko mobilnog telefona.

Kazala je i da je policija došla nakon petnaest minuta, a da je Ćetkovićeva nastavila da snima i kada su njenog sina pretresali.

Ćetkovićeva je napadnuta prije tri dana ispred bjelopoljskog Višeg suda dok je bila na službenom zadatku.

Ranije je pred tužiteljkom ponovila da joj je prijećeno i da je vrijeđana bez razloga i da se nije ogriješila o profesionalni kodeks dok je čekala izricanje prvostepene presude za silovanje.

Kazala je da se osjetila ugroženo za svoju bezbjednost nakon što se osumnjičeni zaletio na nju i uz viku pokušao da je spriječi da obavi posao zbog kojeg je došla.

”Osjetila sam se ugroženom... pri čemu ističem da je tome posebno doprinio nasrtaj fizički nadmoćnije osobe od mene, koja je u izuzetno kratkom roku pritrčala kao da će da me zgromi”, rekla je Ćetkovićeva ranije tužiteljki Danijeli Đuković.

Tvrdi da je osobe koje su joj dobacivale i prijetile poznaju, i da je to ukapirala iz njihovog međusobnog razgovora.

Ona je i u tužilaštvu saopštila ono što je prethodno kazala policiji - da je u dogovoru sa uredništvom lista za koji radi otišla na zadatak, jer su prethodno nezvanični izvori saopštili redakciji da se ispred sudnice okupljaju bezbjednosno interesantne osobe, kao i dvije osobe sa fantomkama.

Dok je fotografisala i snimala zgradu i prostor oko suda, jedan muškarac joj je zaprijetio da to ne smije da čini i trčeći se zaletio prema njoj, pokušavajući da joj uzme telefon...

Zejnilović je na saslušanju kazao da mu je Ćetkovićeva “ličila na običnu ženu”, odnosno da nije znao da je novinarka, ali da mu je sestra skrenula pažnju da ih ona snima: “Ja sam joj prišao kako bih joj kazao da ne smije da nas snima, a tada nisam znao da je novinar. Prije njenog predstavljanja... pokušao sam da joj prekinem snimanje prstom na telefonu... ali nijesam uspio. Nijesam čuo da je bilo ko vikao na ovu gospođu”, kazao je on u tužilaštvu.

Ćetkovićeva je nakon incidenta rekla da se više od 20 godina bavi novinarstvom, da je doživjela mnoge neprijatnosti, ali da joj svakako nije bilo svjedeno kada se muškarac zatrčao prema njoj...

Pilica kaže da nije vidio incident

Svjedok Suad Pilica rekao je da je tog dana ispred bjelopoljskog Višeg suda vidio Jadranku Ćetković, da je pretpostavio da snima, ali da to nije rekao nikome od prijatelja koji su čekali izricanje presude Bjelopoljcu A. Z. osuđenom na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela silovanje.

Tvrdio je i da nije vidio incident, ali da jeste kada je došla “marica” te da je tada pomislio da dovode sina njegovog prijatelja, kojem je tog dana bilo zakazano izricanje presude.

Pilica je hapšen nedavno zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Bonus video: