Kljajević pustio osumnjičenog za napad na novinarku "Vijesti"

Sudija za istragu odbio prijedlog tužiteljke da u pritvor pošalje Amela Zejnilovića, koji je 19. aprila napao novinarku Vijesti Jadranku Ćetković

24572 pregleda 16 komentar(a)
Zejnilović u trenutku dok trči ka novinarki, Foto: Jadranka Ćetković
Zejnilović u trenutku dok trči ka novinarki, Foto: Jadranka Ćetković

Sudija za istragu bjelopoljskog Osnovnog suda Radomir Kljajević odbio je prijedlog tužiteljke Danijele Đuković - da u pritvor pošalje Amela Zejnilovića, osumnjičenog za napad na novinarku “Vijesti” Jadranku Ćetković.

Donoseći takvu odluku, sudija Kljajević obrazložio je da se mjerom blažom od pritvora može ostvariti da osumnjičeni ne komunicira sa svjedocima koji nijesu saslušani, i zabranio mu da se sastaje sa njima.

”Istim rješenjem izrečena je mjera zabrane pristupa i sastajanja okrivljenog sa dva svjedoka koji nisu saslušani. Ovakva odluka suda donijeta je uz uzimanje u obzir sadržine odbrane okrivljenog, iskaza do sada saslušanih svjedoka i ostalih prikupljenih dokaza, uz ocjenu da se i mjerom blažom od pritvora može ostvariti svrha izricanja ovih vrsta mjera”, saopštila je Vijestima portparolka Osnovnog suda u Bijelom Polju Bojana Radović.

Zejnilović je osumnjičen da je 19. aprila prvo verbaIno napao novinarku, a potom pokušao da joj otme telefon, dok je bila na radnom zadatku ispred bjelopoljskog Višeg suda.

Tužiteljka Đuković na teret mu stavlja da je počinio krivično djelo prinuda, odnosno da je tog dana, oko 13 časova, ispred zgrade Osnovnog suda u Bijelom Polju, silom prinudio oštećenu - novinarku Ćetković “da ne učini posao od javnog značaja - snimanje i fotografisanje događaja”.

”Na način što joj je povišenim tonom uputio riječi ‘Alo, šta snimaš, nemoj da snimaš’, a zatim dotrčao do nje, uhvatio njen mobilni telefon i onemogućio je da snima govoreći joj ‘Ostavi to, ne možeš da snimaš’”, saopšteno je ranije iz bjelopoljskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Ćetković je na saslušanju u tužilaštvu saopštila ono što je prethodno kazala policiji - da je u dogovoru sa uredništvom lista za koji radi otišla na zadatak, jer su prethodno nezvanični izvori saopštili redakciji da se ispred sudnice okupljaju bezbjednosno interesantne osobe, kao i dvije osobe sa fantomkama.

Dok je fotografisala i snimala zgradu i prostor oko suda, jedan muškarac joj je zaprijetio da to ne smije da čini i trčeći se zaletio prema njoj, pokušavajući da joj uzme telefon...

Zejnilović je na saslušanju kazao da mu je Ćetkovićeva “ličila na običnu ženu”, odnosno da nije znao da je novinarka, ali da mu je sestra skrenula pažnju da ih ona snima:

”Ja sam joj prišao kako bih joj kazao da ne smije da nas snima, a tada nisam znao da je novinar. Prije njenog predstavljanja... pokušao sam da joj prekinem snimanje prstom na telefonu... ali nijesam uspio. Nijesam čuo da je bilo ko vikao na ovu gospođu”, kazao je on u tužilaštvu.

Ćetkovićeva je nakon incidenta rekla da se više od 20 godina bavi novinarstvom, da je doživjela mnoge neprijatnosti, ali da joj svakako nije bilo svejedno kada se muškarac zatrčao prema njoj...

Bonus video: