Nakon prijetnji stanje u ulcinjskoj školi normalno, đaci redovno pohađaju nastavu

„Prijetnje smo shvatili krajnje ozbiljno, provjerili smo sve, nastava za sada ide redovno a policija povremeno obilazi školu“, kazao je načelnik ulcinjske policije Arben Tagani

17777 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon zlokobnih prijetnji koje su u subotu putem internet stranice Google, upućene na adresu OŠ Maršal Tito u Ulcinju, a u kojima se prijeti masovnim ubijanjem iz vatrenog oružja, stanje u školi danas je normalizovano i učenici redovno pohađaju nastavu.

To je "Vijestima" potvrdio načelnik ulcinjske policije Arben Tagani.„Prijetnje smo shvatili krajnje ozbiljno, provjerili smo sve, nastava za sada ide redovno a policija povremeno obilazi školu“, kazao je Tagani.

Da nastavu đaci normalnu pohađaju potvrdila je i direktorica škole Medina Čoba, te istakla da policija kontinuirano prati situaciju.

Prema saznanjima “Vijesti”, Europol je obavijestio kolege iz Crne Gore da je prijetnja objavljena na Internetu.

Prema istim saznanjima, međunarodne bezbjednosne službe u subotu nijesu imale podatke o identitetu osoba koja je objavila prijetnje.

Povezani članci

24. April 2022.

Prijetnja masakrom u školi digla policiju na noge

Direktorica škole Medina Čoba u subotu je putem interne vajber grupe obavijestila kolege da je Interpol poslao informaciju o tome da je stigla ozbiljna prijetnja za školu.

„Da će neko ući sa vatrenim oružjem, napraviti masakr nad djecom, itd...Komandiri iz policije Bara i Ulcinja bili su tu do sada, provjerili smo sve, patrole kruže...“, napisala je Čoba.

Ona je zahtijevala na opreznost i da se prijave sva sumnjiva i nepoznata lica odmah prijave policiji. Naglasila je da će ulazna vrata sve vrijeme biti potpuno zatvorena.

Načelnik ulcinjske policije Arben Tagani, kazao je da ipak nema mjesta panici.

Prema nezvaničnim saznanjima, prjetnje su stigle sa naloga „Adolf Hitler", na jedan blog servis gdje se dalje navodi da je to blog neonacista koji u ulcinjskoj školi hoće da izvrše masovna ubijanja iz vatrenog oružja. Navodno, u objavi se pozivaju svi korisnici inteneta da se pridruže nacističkoj akciji.

Bonus video: