Tabaš na suđenju Krstovićima: Rekao sam ako je kokain u kontejneru da se propusti i prati do krajnjeg odredišta

Advokat Dragoljub Đukanović je rekao da je kao svjedok predložen carinik Dejan Dabanović, koji je u februaru hapšen zbog krađe 11.000 paketa cigareta

30328 pregleda 6 komentar(a)
Sa privođenja Krstovića, Foto: Luka Zeković
Sa privođenja Krstovića, Foto: Luka Zeković

Saslušanjem svjedoka danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerci Marini, optuženima za šverc 1,2 tone kokaina.

Načelnik CB Bar Veselin Tabaš rekao je da je akcijom rukovodio Sektor za borbu protiv kriminala, odsjek za drogu u Podgorici.

"Informaciju o dolasku broda sa kontejnerom u kojem postoji sumnja da se nalazi kokain, dobio sam od rukovodioca akcijom Biljane Knežević", rekao je Tabaš.

Dodao je da je potom šefa carinske ispostave u Luci Bar Marka Krstića obavijestio da postoji sumnja da se u kontejneru nalazi droga.

"Krstiću sam rekao da postoji velika vjerovatnoća da se kokain nalazi u kontejneru. Rekao sam da se skenira taj kontejner i ako se utvrdi da je u njemu kokain, da se propusti i prati do krajnjeg odredišta", izjavio je Tabaš.

Srđan Bulatović je skenirao i obavijestio me da "ima nešto" u drugom/trećem redu.

"Moja uloga je bila samo da uspostavim konekciju i da što manje carinika zna o svemu ovome. Ja nisam rukovodio akcijom", izjavio je Tabaš svjedočeći pred sudijom Vesnom Kovačević.

Marko Krstić je izjavio da je informacija o švcercu kokaina dobijena od stranih obavještajih službi.

Posebnu pažnju odbrane privukao je način video nadzora u Luci Bar i Kontejnerski terminali Port of Adria.

Advokat Dragoljub Đukanović je pojasnio da privatno obezbjeđenje vrši fizičko obezbjeđenje, koje je angažovalo privatnu firmu da vrši video nadzor. Dodao je da je kao svjedok predložen carinik Dejan Dabanović, a koji je u februaru hapšen zbog krađe 11.000 paketa cigareta.

Svjedok Krstić je to potvrdio i dodao da je suspendovan taj carinik. On je naveo da ima na raspolaganju 12 carinika, a da je njih osam suspendovano.

Bonus video: