Uprava policije: Nastava može nesmetano da se odvija, nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti

"Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovim ustanova i drugim objektima"

40551 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije je saopštila da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je poslala dojave o bombama na mejl adrese škola i institucija, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje.

"Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovim ustanova i drugim objektima", saopšteno je iz Uprave policije.

U cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti, kako se navodi u saopštenju, obavljen je pregled objekata i prostora kojom prilikom nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti.

"Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: