Abazović: Utvrđuje se porijeklo prijetećih mejlova, ne nasijedati na provokacije, svi moramo biti oprezni

"Ovo je sastavni dio života i nadam se da jučerašnji događaj neće uticati na vaše raspoloženje", kazao je potpredsjednik Vlade učenicima podgoričke škole

23129 pregleda 17 komentar(a)
Abazović sa direktoricom škole Dijanom Vujačić, Foto: Luka Zeković
Abazović sa direktoricom škole Dijanom Vujačić, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i njegov savjetnik za bezbjednost Filip Adžić posjetili su Srednju ekonomsku školu „Mirko Vešović“ u Podgorici i sa učenicima, profesorima i rukovodstvom razgovarali o kontekstu jučerašnje lažne dojave o bombi, koja je stigla i u tu školu.

"Ovo je sastavni dio života i nadam se da jučerašnji događaj neće uticati na vaše raspoloženje. Ne treba nasijedati na provokacije, svi moramo biti oprezni. Nadam se da se ovakve stvari neće ponavljati", kazao je Abazović učenicima u jednom od odjeljenja.

Rekao je da su danas došli da iskažu podršku i menadžmentu i djeci usljed novonastale situacije. "Vidim da je raspoloženje kod svih dobro. Obaviješten sam od strane direktorice da ni juče nije bilo panike, da se obavio sav pregled od strane pripadnika Uprave policije i da se radilo, kao sto smo očekivali, o lažnoj dojavi", naveo je Abazović.

Rekao je da je sve vrlo nepredvidljivo, ali da žele poslati poruku da djeca, roditelji i osoblje u školama mogu da se "osjećaju komotno i proces rada nastave komotno".

"Procedura utvrđivanja odakle mejlovi dolaze je u toku. Teže im je ući u trag jer se ti domeni kupuju. Ne mogu da izlazim sa konkretnim podacima", kazao je Abazović, dodavši da smatra da je jučerašnji događaj povezan sa događajima prvog aprila, kada su takođe dojave bile lažne.

"Pregledane su sve škole i bilo je mnogo posla. Mislim da kooperativnih ne izostaje u nijednom slučaju i da to značajno olakšava i pripadnicima UP da se kontrole izvrše na ispravan način", rekao je potpredsjednik Vlade.

Bonus video: