Policija obilazi škole i vrtiće

Patrole službenika Uprave policije razgovaraju sa zaposlenim u školama i vrtićima, pojašnjavajući da im se svako sumnjivo ponašanje odmah prijavi

5439 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Nastava u svim crnogorskim školama jutros se odvija po redovnom rasporedu jer Upravi policije za sada nijesu prijavljivani novi slučajevi uznemirujućih poruka, koje su juče u samo nekoliko sati ispraznile školske klupe, vrtiće.

Crnogorske obrazovne institucije, prema planu UP, jutros obilaze patrole službenika UP razgovaraju sa zaposlenim u školama i vrtićima, pojašnjavajući da im se svako sumnjivo ponašanje odmah prijavi.

Preventivne mjere policija je uvela nakon jučerašnjeg novog talasa uznemirujućih poruka i prijetnji djeci u školama, a koje su stigle na zvanične mejlove brojnih institucija u Crnoj Gori, zbog čega je donijeta odluka da se prekine nastava i rad u svim obrazovnim ustanovama.

U prijetećim mejlovima, za sada nepoznata osoba ili više njih, navodi da je na “teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi”.

Policija je evakuisala gotovo 200 institucija, a tokom pregleda nije pronašla ništa sumnjivo.

Istražitelji putem međunarodne pomoći provjeravaju odakle su stigle prijetnje, koja organizacija ili pojedinac je odgovoran za seriju uznemiravanja ali i šta je cilj ovakvog djelovanja.

Prijetnje da su postavljene eksplozivne naprave, putem elektronske pošte širom države poslate su na adrese 178 obrazovnih institucija, 12 opština i po jedne Službe zaštite i spasavanja, Centra bezbjednosti i Komunalne policije.

Bonus video: