Potvrđena optužnica protiv okrivljenih za planiranje ubistva Katnića i Čađenovića

Okrivljena kriminalna grupa optuženog Stefana Đukića i Emila Tuzovića planirala je da napadne i prebije sudiju Višeg suda Biljanu Uskoković

18161 pregleda 0 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv okrivljenih koji su planirali likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, i ostalih visokih funkcionera, potvrdila je “Vijestima” samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Okrivljena kriminalna grupa optuženog Stefana Đukića i Emila Tuzovića planirala je da napadne i prebije sudiju Višeg suda Biljanu Uskoković.

Specijalni tužilac Miroslav Turković podigao je optužnicu protiv kriminalne grupe koju su formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović s ciljem likvidacije više osoba, među kojima i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog kolege tužioca Saše Čađenovića, sudije Biljane Uskoković i visokih policijskih funkcionera.

Osim Tuzovića i Đukića, optuženi su i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović i Bojan G. Lopičić.

Kako je navedeno, kriminalna grupa koju je predvodio Đukić, okrivljeni su planirali da ubiju Katnića i Čađenovića, dok su sutkinji Uskoković planirali da polome kosti.

“Cilj ove kriminalne organizacije je bio da za potrebe neidentifikovanih lica i za potrebe same kriminalne organizacije vrše likvidacije to jest ubistva i teška ubistva na teritoriji Crne Gore na štetu policijskih službenika, specijalnog tužioca S.Č i glavnog specijalnog tužioca M.K, ali i drugih lica, te da tako djeluju da se pripadnici te kriminalne organizacije, oslobode bilo koje krivične odgovornosti pred sudovima Crne Gore kroz nezakoniti uticaj na izvršnu vlast, a kroz prethodnu smjenu tužilaca koji ih optužuju i gone za krivična djela”, navedeno je iz tužilaštva.

Bonus video: