Ceković: Nevin sam i nisam učestvovao ni u kakvoj pljački banke

Iz beranske filijale banke u martu 2012. godine ukradeno 161.036,10 eura

14643 pregleda 1 komentar(a)
Milašinovića juče izvode iz suda, Foto: Jadranka Ćetković
Milašinovića juče izvode iz suda, Foto: Jadranka Ćetković

Nevin sam i nisam učestvovao ni u kakvoj pljački banke, kazao je juče Miloš Ceković (32) iz Podgorice.

To je rekao u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim sa Goranom Milašinovićem (39) iz Bara odgovara zbog krivičnog djela - razbojništvo. Za isto djelo odgovaraju Milan Brkić (18) i Filip Marjanović (19) iz Beograda, ali se njima sudi u odsustvu, nakon više odlaganja ročišta.

Iz beranske filijale te banke u martu 2012. godine ukradeno je 161.036,10 eura.

”Ni u jednom segmentu nisam kriv za bilo šta. Kao taksi-prevoznik sam tog dana prevezao Brkića i Marjanovića. U povratku prema Rožajama sam vidio blokade policije na sve strane i nisam ni pomislio da će nas da zaustave. Da sam išta znao, pomogao bih Brkiću i Marjanoviću da pobjegnu, ne bih otišao u njihove ruke, pri zdravoj pameti”, kazao je Ceković.

Ni Milašinović nije priznao djelo koje mu je stavljeno na teret, tvdeći da je tog dana došao kod prijatelja u Berane, po neku jaknu.

”Bio sam u pripitom stanju, zbog čega se u istrazi odmah nisam sjetio da sam baš tog dana, kada je bila pljačka banke, boravio u Beranama”, kazao je on. Na taj način objasnio je razlike u iskazima pred tužiocem i sudom.

U pisanim iskazima, koji su pročitani juče, Brkić i Marjanović su tvrdili da nisu imali pomagače, već da su sami skovali plan da opljačkaju banku.

Brkić je ispričao da se nadomak tog grada sreo sa drugom Goranom Mihailovićem, ali da ni on nema nikakve veze sa pljačkom.

Priznajući razbojništvo, rekao je da nije imao pravi pištolj, već repliku koju je legalno kupio u Beogradu. Marjanović je, pak, rekao da je iz Beograda “sebi ponio pravi, a Brkiću pištolj plašljivac”.

Različito su pričali i o tome čija je ideja da opljačkaju banku - Brkić da je njegova, a Marjanović suprotno.

Njihovi iskazi razlikuju se i u dijelu plaćanja taksija. Brkić je rekao da je platio 110 eura za dio vožnje, a Marjanović da mu je on dao 50 eura “kada su izlazili iz automobila u Beranama”.

Brkić je kazao da su torbu sa novcem i pištoljima bacili u neki kanal na putu prema Rožajama, dok je Marjanović tvrdio da su “odmah nakon pljačke otrčali do Lima i bacili novac, jer su se uplašili kada su na izlazu primijetili policajce”.

O samoj pljački Brkić se nije izjašnjavao, dok je Marjanović priznao da je pucao uvis, u znak upozorenja.

Obojica su bili decidni da Milašinović i Ceković nemaju nikakve veze sa pljačkom i da su za njih prvi put čuli iz optužnice.

Brkić je kazao da je usput spavao, a Marjanović da su razgovarali.

Njihovi iskazi razlikuju se i u dijelu angažovanja taksiste Cekovića. Brkić je objasnio da su “stopirali taksi” i dogovorili se da ih vozi do Beograda, a da prije toga svrate u Berane, Marjanović da su ga našli na parkingu u blizini Autobuske stanice.

Prema optužnici, dvojica maskiranih muškaraca, 13. marta 2012. godine, oko 9.20 časova naoružani su ušli u banku.

Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac.

Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.036 eura.

Suđenje se nastavlja 27. maja.

Bonus video: