Šuković novi šef Specijalnog policijskog odjeljenja

Nakon imenovanja Šukovića, očekuje se promjena kompletnog tima inspektora, njih tridesetak

63160 pregleda 83 komentar(a)
Šuković, Foto: Boris Pejović
Šuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.04.2022. 17:28h

Predrag Šuković od danas je novi načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja.

"Na osnovu zahtjeva, odnosno saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca, viši policijski inspektor I klase Predrag Šuković je raspoređen na radno mjesto načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja na osnovu člana 26 Zakona o specijalnom državnom tužilštvu i u skladu sa članom 166 Zakona o unutrašnjim poslovima", navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Time je ujedno smijenjen Dragan Radonjić, koji je važio za kadar u Upravi policije blizak bivšem pomoćniku direktora Zoranu Lazoviću, i doskorašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Iz Uprave policije navode da je planirano povećanje radnih mjesta u Specijalnom policijskom odjeljenju na 50, dodajući da će biti sprovedene bezbjednosne provjere zaposlenih poput poligrafskog testiranja, testa opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti...

Radonjić
Radonjićfoto: Luka Zeković

"Takođe, u odnosu na sve službenike raspoređene u Specijalnom policijskom odjeljenju biće sprovedene bezbjednosne provjere shodno odredbama Zakona o tajnosti podataka, a nakon donošenja odgovarajućih podzakonskih akata, i poligrafsko testiranje, provjera opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti, kao i provjere postojanja bezbjednosnih smetnji za dalji rad, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima", piše u saopštenju.

Da Šuković bude novi šef, od direktora Uprave policije Zorana Brđanina je tražio novi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Nakon imenovanja Šukovića, očekuje se promjena kompletnog tima inspektora, njih tridesetak.

Predrag Šuković je više od 25 godina službenik Uprave policije, a jedno vrijeme bio je i šef Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala koje se bavilo istraživanjem serije prijetnji i napada na novinarku "Vijesti" OIiveru Lakić, ali i sumnjama da se iza mojkovačke fabrike "Tara" krije šverc cigareta u koji su uključeni visoki policijski funkcioneri, državni aparat.

Ranjen je u julu 2016. godine u centru Podgorice, ali je slučaj i nakon skoro šest godina nerasvijetljen.

Bonus video: