Maloljetnici prijetili eksplozivnim napravama u školama u Baru i Ulcinju

Policija je obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na Gugl blogu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima

43261 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dvije maloljetne osobe prijetile su da će aktivirati eksplozivne naprave u osnovnim školama u Ulcinju i Baru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, identifikovani maloljetnik je 21. aprila objavio na jednom blogu prijetnju po bezbjednost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju i protiv te osobe je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Policija je, kako se navodi u saopštenju, prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na Gugl blogu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima.

"Po dobijenom obavještenju službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta", piše u saopštenju UP.

Takođe, još jedno maloljetno lice je 27. aprila uputilo prijeteći mejl na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru, a u kojoj je navelo da se u u školi nalazi bomba i protiv njega je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Bonus video: