Telefoni sletjeli na krov Istražnog zatvora

Službenici UIKS-a pronašli četiri mobilna telefona koja je najvjerovatnije ispustio dron

53767 pregleda 33 komentar(a)
Telefoni pronađeni u dva zamotuljka, istraga u toku (ilustracija), Foto: Shutterstock
Telefoni pronađeni u dva zamotuljka, istraga u toku (ilustracija), Foto: Shutterstock

Na krovu Istražnog zatvora pronađena su četiri mobilna telefona, koja je, najvjerovatnije, ispustio dron, rečeno je Vijestima iz više izvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema istim informacijama, mobilni telefoni pronađeni su u dva zamotuljka, a nadležni utvrđuju kada su “doletjeli” na krov pritvorske jedinice.

”Pronašao ih je radnik koji je popravljao krov i o tome obavijestio službenike Istražnog zatvora. S obzirom da su bili natopljeni vodom, pretpostavlja se da su tu od ranije, kada smo osujetili pokušaje pojedinaca da dronom ubacuju telefone pritvorenim licima”, kazao je jedan od sagovornika,

Drugi izvor Vijesti, rekao je da su telefoni najvjerovatnije greškom ispušteni na krov, odnosno da je neko slabo navodio dron.

”Nije isključeno da su bili namjenjeni nekom od članova kotorskih klanova čije sobe su na posljednjem spratu, odmah ispod krova. Nejasno je, ipak, kako su promakli službenicima koji rade na karauli”, kazao je taj izvor.

Iz UIKS-a objašnjavaju da je dron nadlijetao spuške bedeme prije oko pola godine, te da su tada sumnjali da je u pitanju pokušaj donošenja nedozvoljenih supstanci ili predmeta.

Bonus video: