Advokat: Filip Korać se predao Hrvatskoj, pokrenuta istraga zbog falsifikovanja dokumenata

"Korać je došao do saznanja da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj i želio je da riješi situaciju", rekao je advokat Gordan Preglej

10147 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokat Filipa Koraća, kojeg mediji opisuju kao pripadnika srpskog kriminalnog miljea, izjavio je danas da se njegov klijent nedavno predao u Zagrebu pošto je saznao da se u Hrvatskoj protiv njega vodi postupak zbog falsifikovanja pasoša.

"Korać je došao do saznanja da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj i želio je da riješi situaciju", rekao je advokat Gordan Preglej, prenijela je agencija Hina.

On je dodao da je u utorak do istražnog zatvora u Remetincu dopratio Koraća koji ga je prethodno kontaktirao i zamolio da preuzme njegov predmet.

Advokat je kazao da mu je jedino poznato da je protiv Koraća pokrenuta istraga zbog falsifikovanja dokumenata.

Mediji su povezivali Koraća sa Zemunskim klanom i škaljarskim klanom, ali je advokat rekao Hini da je on neosuđivana osoba protiv koje se u Srbiji ne vodi ni jedan krivični postupak.

Nije poznato kako je Korać saznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi postupak.

Zagrebački Jutarnji list objavio je da je protiv Koraća postupak u Hrvatskoj vođen u tajnosti i da je on u zagrebački zatvor došao u pratnji dvojice advokata sa nepoznate lokacije.

U tekstu se navodi da su protiv Koraća pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša, kao i da mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsutnosti.

Za njim je Hrvatska raspisala međunarodnu potjernicu i evropski nalog za hapšenje.

Zagrebački dnevnik piše da je riječ o pripadniku srpskog krim-miljea kojeg su mediji prozivali kao jednoga od šefova Zemunskog klana i osobu povezanu sa vrhom škaljarskog klana.

Takođe, mediji podsjećaju da ga je srpska vlast označila kao osobu koja je organizovala dolazak Splićana koji su se tukli na utakmici Partizana i Crvene zvezde u Beograd 2017, kao i da je povezivan sa likvidacijama pripadnika kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama.

Mediji su pisali i da je on osoba od najvećeg povjerenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

Bio je uhapšen zbog ubistva Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Bonus video: