uznemirujući komentar

Zeković prijetnje na društvenim mrežama prijavio policiji

"Podnosim prijavu protiv građanina Miška Bulatovića prema navodima iz
Podgorice čiji me je komentar uznemirio i kod mene izazvao osjećaj straha
za svoj život i tijelo"

17605 pregleda 28 komentar(a)
Zeković, Foto: Skupstina.me
Zeković, Foto: Skupstina.me

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković podnio je Upravi policije prijavu protiv osobe koja ga je vrijeđala na društvenim mrežama.

"Podnosim prijavu protiv građanina Miška Bulatovića prema navodima iz Podgorice čiji me je komentar uznemirio i kod mene izazvao osjećaj straha za svoj život i tijelo. Komentar je objavljen na društvenoj mreži Facebook, na zvaničnoj stranici dnevne novine Pobjeda, oko 9 sati. A povodom teksta u tom mediju pod nazivom "Petar Knežević: Mi smo osvojili Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru", naveo je Zeković.

prijetnje Zeković
foto: Screenshot

Zeković je ranije danas objavio da je od nepoznatog pošiljaoca dobio mejl sa audio zapisima koji, po njegovoj tvrdnji, ukazuju da je komandant Protivterorističke jedinice Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo. On je o tome obavijestio Vrhovno državno tužilaštvo, Adžića i ministra odbrane Raška Konjevića.

“Držao nikšićku grupu, bjelopoljsku, beransku, novljansku i barsku grupu – sve kriminalce na telefonu. Krećemo, trebamo vam, spremni smo, ne daj Bože ako ne pušte patrijarha krećemo oćemo da zapalimo Cetinje…” “…Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završili…”, čuje se, između ostalog, na snimku.

“…Lako je popovima pričat. A onog dana, pričaćemo Miloš i ja kad dođe momenat za to na televiziju – kakve su to pojedinačne face bile. Kako ih nije sramota kravatu i odijelo da obuču. To su ljige jedne bile. Vašem pomoćniku kaže jedna od najznamenitijih ličnosti, ne najznamenitijih ne daj Bože, nego najbitnijih ličnosti te noći tu, sijeda pred 20 ljudi i kaže “Rakonjac i dalje sam ti ja taj i taj pazi šta reče“, a on kaže: „Šta pričaš to, nemoj da ti grkljan iščupam ođe“… Pa dolaze sjutra ka zadnji sužnji da se ljube sa nama tu. I vama pričaju bajke i basne…”, kaže osoba sa snimka za koju se navodi da je Knežević.