Jovanović: Nema razloga da se kolege boje strarješina koje nemaju časno zaslužene diplome

Policajci su iznijeli svoje zahtjeve i primjedbe na Sindikat koji je godinama žmurio na sve što im se dešavalo - umanjenje zarada, kupovinu opreme iz ličnih sredstava, nezakonitosti prilikom raspodjele stanova....

16911 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 04.05.2022. 10:35h

Stotinjak službenika Uprave policije okupilo se ispred kancelarije Sindikata te bezbjednosne institucije, za zahtjevom da Mladen Šuškavčević podnese ostavku.

Jedan od njih, Igor Rmandić, rekao je kolegama da ima mnogo kolega koji bi danas bili sa njima, ali su spriječeni radnim obavezama.

Rmandić
Rmandićfoto: Jelena Jovanović

Policajci su iznijeli svoje zahtjeve i primjedbe na Sindikat koji je godinama žmurio na sve što im se dešavalo - umanjenje zarada, kupovinu opreme iz ličnih sredstava, nezakonitosti prilikom raspodjele stanova....

Milorad Begić rekao je da je njihov zahtjev da Šuškavčević odmah podnese ostavku, a tražio je i odgovore na pitanja kako su dijeljeni stanovi, zbog čega se izdvajaju novci za pomoć pojedinim kolegama, ako postoji novac u kasi Sindikata.

Milroad Begić
foto: Jelena Jovanović

Željko Pejović, član Glavnog odbora Sindikata, kazao je da će 16. maja biti održana sjednica, dodajući da je njegov odnos sa Šuškavćevićem bio na minimumu.

Rekao je kolegama i da Sindikat nema novca u kasi, već planira da se zaduži.

On je takođe u grupi koja je podnijela zahtjev za smjenu Šuškavčevića.

Begić je kazao da se oni zalažu za pošteni Sindikat.

Policajka Aleksandra Jovanović kazala je da je danas u Zagoriču da bi podržala kolege, jer je primjetila da se većina boji da javno priča o problemima koje imaju.

"Nemaju razloga da se boje, pogotovo ne starješina koje nemaju časno zaslužene diplome", rekla je ona.

Istakla je da joj se u poslednjih par dana javilo 300 kolega, od kojih joj je polovina ponudilo da je brane ako bude trebalo.

Ona je istakla i da su je pojedine kolege minulih dana "navlačile" u razgovorima i apelovala na okupljene da vode računa sa kim komuniciraju, jer među njima ima onih koji se trude da "miniraju" zalaganje za promjene u Sindikatu.

"Svi znamo što su radili - a nisu ništa osim uzimali naše pare", kazala je ona.

Pejović je rekao da vidi da ga neki gledaju sumnjičavo, jer je član GO, ali da za tim nema potrebe, jer su oni od 2018. godine formirali grupu "Policijski službenici" u kojoj iznose nepravilnosti Sindikata.

Kazao je i da mu je zbog tog djelovanja jednom rasformirana sindikalna organizacija.

Bonus video: