SDT formirao predmet: Čađenović 20. januara donio odluku da nema osnova za krivično gonjenje

"Nakon medijskih objava koji su objavljeni na portalu „Libertas Press“, glavni specijalni tužilac je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva"

56393 pregleda 73 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio je da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje, mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas, saopšteno je iz SDT.

U dokumentu Europola navodi se da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Povezani članci

04. Maj 2022.

Policija u službi kavačkog klana

Iz SDT su naveli da je specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara donio odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

"U Specijalnom državnom tužilaštvu povodom podatka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od EUROPOL-a formirani su spisi predmeta u kojima je nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji specijalni tužilac S.Č. donio odluku 20.01.2022.godine, da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Nakon medijskih objava koji su objavljeni na portalu „Libertas Press“, glavni specijalni tužilac je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva".

Bonus video: