Lalatović se kaje i tvrdi da je Vuletića ubio iz straha

Okrivljeni je kazao da je straha ubio Vuletića, ali da se nije dogodilo onako kako je to napisano u optužnici, i da nije po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića izvršio ovo ubistvo

4713 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Zbog izmjene u sastavu sudskog vijeća, danas je u Višem sudu u Podgorici iznova počelo suđenje Nikšićaninu Vuku M. Lalatoviću, optuženom da je ubio sugrađanina Ranka Vuletića 01. avgusta 2019. godine.

Pred krivičnim vijećem kojim je predsjedavao sudija Igor Đuričković, okrivljeni Lalatović je ponovio odbranu koju je dao na početku sudskog procesa u junu 2020. godine. Dodao je da mu je žao i da se kaje.

Okrivljeni je kazao da je straha ubio Vuletića, ali da se nije dogodilo onako kako je to napisano u optužnici, i da nije po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića izvršio ovo ubistvo.

„Priznajem da sam ubio Vuletića i kajem se zbog toga. Kada sam vidio šta sam uradio, otišao sam i prijavio se u policiju. Ostajem kod izjave koju sam dao kod tužioca u istrazi. Kajem se“, izjavio je Lalatović ranije, a kod ove odbrane je ostao i danas.

Optužnicom je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković Miloša M. Božovića, koji se nalaze u bjekstvu, u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.

Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 01.08.2019. oko 10 sati u Njagoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Vuletića.

Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se pretstavio i ttražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj "crvena zastava", koje je neovlašćeno držao i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt.

Marković je optužen za teško ubistvo putem podstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja”, piše u optužnici. Suđenje se nastavlja osmog juna.

Bonus video: