Knežević dao izjavu Unutrašnjoj kontroli MUP-a

Ukoliko se tokom istrage utvrdi da je viši policijski inspektor I klase u PTJ zaista osoba čiji se glas čuje na tri snimka, on će biti odmah smijenjen i suspendovan

19696 pregleda 32 komentar(a)
Foto: Gov.me/Zoran Đurić
Foto: Gov.me/Zoran Đurić

Komandir jednog od timova za obuku specijalaca u Protivterorističkoj jedinici policije Petar Knežević oko 11.25 časova završio je davanje iskaza pred inspektorima Odjeljenja za unutrašnju kontrolu rada Uprave policije.

U zgradu MUP-a Knežević je došao poslije 8 časova, nakon čega je u internom predmetu formiranom nakon što su u javnosti objelodanjena tri audio zapisa, a u kojem navodno on opriča o policijskoj operaciji na Cetinju 4. i 5. septembra ove godine.

Ukoliko se tokom istrage utvrdi da je viši policijski inspektor I klase u PTJ zaista osoba čiji se glas čuje na tri snimka, on će biti odmah smijenjen i suspendovan.

Petar Knežević saslušan je juče, u svojstvu građanina, u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), a tokom saslušanja je negirao da su audio snimci autentični.

Advokat Kneževića, Dražen Medojević, kazao je da je njegov branjenik tokom saslušanja tvrdio da je riječ o snimku koji je montiran u "cilju njegove kompromitacije i negirao sve što mu se stavlja na teret".

Specijalac, kojeg je premijer Zdravko Krivokapić odlikovao nakon ustoličenja Joanikija u Cetinjskom manastiru, kako se vjeruje, navodno je osoba koja na snimcima govori da je "držao na vezi pet kriminalnih grupa širom države", a na jednom od snimaka čuju se i uvrede: "raščistili smo tu bagru na Cetinju“...

Nakon saslušanja, inspektori Odjeljenja unutrašnje kontrole će donijeti mišljenje o primjeni policijskih ovlašćenja Knežević, tako da će u ovom slučaju predmet vjerovatno biti proslijeđen Etičkom odboru na postupanje.

Bonus video: